Met zes keer de toegestane hoeveelheid alcohol achter het stuur

Date:

Share post:

Dordrecht – Zaterdag 5 oktober hebben agenten twee mannen aangehouden voor rijden onder invloed. Beide personen overschreden het wettelijke limiet fors.

Een 55-jarige man uit Dordrecht reed in zijn auto rond toen deze staande werd gehouden. Bij de ademanalyse bleek dat er 1210 ugl aan alcohol in de uitgeademde lucht van de man zat. Dat houdt in dat de man 6 maal de toegestane hoeveelheid aan alcohol had gedronken.

Even later werd een 37-jarige man uit Dordrecht aangetroffen, rijdend op een bromfiets. Bij de ademanalyse bleek dat hij 135 ugl aan alcohol blies. Daarnaast had deze man geen rijbewijs. Daarom wordt hij gezien als beginnend bestuurder, wat inhoudt dat hij bijna 2 keer de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd.

Beide zaken zijn overgedragen aan het openbaar ministerie voor het bepalen van een passende strafmaat.

- Advertisement -

Gerelateerd