Hybride politieauto’s in gebruik genomen Van Asch van Wijckstraat Amersfoort

Date:

Share post:

Amersfoort – Maandag 9 september heeft politie Amersfoort de hybride auto’s in gebruik genomen.

De Hyundai Kona Electric en de Kia e-Niro elektrische worden door middel van een pilot in gebruik genomen, om de kijken wat het elektrisch rijden voor de politie betekend. De auto’s zijn van buiten voorzien van nieuw striping, LED-lichtbak en grillverlichting en van binnen voorzien van alle politiesystemen.

De auto’s met 204 pk leveren fijne acceleratietijden op om door het verkeer te kunnen manoeuvreren en snel op te kunnen trekken. Grote afstanden rijden is misschien een klein minpuntje, maar verder hebben de Niro en Kona vele voordelen.

Foto’s : AS Media Helene de Groot

- Advertisement -

Gerelateerd