Preventieve fouilleeracties werpt vruchten af in Rotterdam

Date:

Share post:

Rotterdam – Basisteam Feijenoord in Rotterdam heeft afgelopen twee maanden een veertigtal wapens van straat gehaald tijdens preventieve fouilleeracties.

De preventieve fouilleeracties van de politie zijn bedoeld om wapengeweld in de stad te stoppen. “Preventief fouilleren is een belangrijk instrument. Het haalt wapens van straat, maar heeft ook nog eens een preventieve werking. De wetenschap dat er regelmatig wordt gecontroleerd op wapenbezit schrikt dragers van wapens af.”

Preventief fouilleren mag alleen worden ingezet in speciaal daarvoor aangewezen gebieden. Daarbij wordt kritisch gekeken waar deze inzet nodig is. De doelgebieden worden regelmatig getoetst en veranderen naar waar de noodzaak hiervoor aanwezig is.

Vuurwapens melden wordt beloond
De maasstad heeft ook veel last van vuurwapengeweld. Mede daardoor looft de gemeente Rotterdam sinds kort geldbeloningen uit voor tips die leiden naar vuurwapens.

- Advertisement -

Gerelateerd