Tweede aanhouding voor overval op 98-jarige man Vijverlaan Krimpen aan den IJssel

Date:

Deel bericht:

Krimpen a/d IJssel – De eerste verdachte zat sinds 16 september al achter slot en grendel. Maandagochtend sloegen rechercheurs de tweede in de boeien; een 21-jarige man uit Rotterdam. Met dank aan doortastende politiemensen en een waardevolle tip na het programma Opsporing Verzocht.

Een 98-jarige man werd op 18 mei door twee mannen hardhandig aangepakt in zijn woning aan de Vijverlaan in Krimpen aan den IJssel. Op zaterdagochtend dacht hij de deur te openen voor bouwvakkers, maar werd gewelddadig overvallen.

- Advertisement -

De mannen trokken zich niets aan van zijn hoge leeftijd of gezondheid. Nadat ze hem naar een stoel hadden gesleurd, rukten ze zijn alarmknop af. Vervolgens werd de man vastgebonden en richtte één van hen een pistool op zijn hoofd.

Ze bleven ruim een half uur in de woning en hadden hun gezichten goed bedekt, waardoor het slachtoffer niets van hen kon zien. Al die tijd zat de 98-jarige man vastgebonden en doodsbang in de stoel. Ze dwongen hem om zijn ringen af te doen, waaronder een trouwring met de inscriptie 1920 en een bijzondere zegelring.

Zaak opgelost
De politie hield maandag 16 september een 27-jarige man uit Rotterdam aan als verdachte, maar daarmee was de zaak nog niet opgelost.

Het onderzoek ging volop door en met succes; maandagochtend 7 oktober was de tweede verdachte aan de beurt; een 21-jarige jongen, ook uit Rotterdam. De twee laffe overvallers zijn gelukkig van straat. Het slachtoffer maakt het redelijk goed, maar is door de overval soms wantrouwig en bang.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Drugslab 5e Industriestraat in Vlaardingen ontmanteld

Vlaardingen - Een groot drugslab in een bedrijfspand aan de 5e Industriestraat in Vlaardingen is woensdag door een...

Overvallers slaan op de vlucht na mislukte overval Oudendijk Rotterdam

Rotterdam Dinsdag aan het eind van de middag heeft er een overval plaatsgevonden. De overval werd gepleegd door twee...

Acht jaar celstraf voor doodrijden gezin op tweede kerstdag in Rotterdam

De rechtbank heeft acht jaar celstraf opgelegd aan Suraj A. (30) voor het doodrijden van een gezin in...

Automobilist overleden nadat vrachtwagen achterop file botst op A15 bij Gorinchem

Gorinchem - Maandag 15 april is een automobilist om het leven gekomen bij een ongeval op de A15...