Politie zoekt getuigen van straatroof met vuurwapen Amelandseplein Rotterdam

Date:

Share post:

Rotterdam – Zondagavond 6 oktober werd even voor middernacht op het Amelandseplein, onder bedreiging van een vuurwapen, een 21-jarige man beroofd van al zijn spullen. Een andere 21-jarige man werd ook bedreigd. De politie is opzoek naar getuigen.

Het 21-jarige slachtoffer uit Lopik ging naar een feestje op het Amelandseplein. Toen hij rond middernacht bij de portiekwoning kwam, werd hij belaagd door drie mannen met bivakmutsen op. Twee van hen hadden een vuurwapen en bedreigden het slachtoffer. Zijn zakken werden leeggehaald en al zijn spullen, waaronder zijn telefoon, werden meegenomen.

Vervolgens moest hij nog steeds onder bedreiging van de vuurwapens aanbellen bij de woning waar het feest was. Een 21-jarige man ook uit Lopik, die de deur opendeed, werd ook bedreigd.

18-jarige Rotterdammer aangehouden
Na onderzoek is door agenten een 18-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij was in het bezit van de gestolen telefoon.

‘Alle tips zijn welkom’
Het onderzoek naar deze gewelddadige overval is nog in volle gang. Mede daarom is de politie opzoek naar getuigen. Heeft u iets gezien, in de omgeving van het Amelandseplein, wat in verband kan worden gebracht met deze overval, belt u dan 0900-8844. Anoniem tips doorgeven kan ook door te bellen met 0800-7000. De politie benadrukt dat alle tips welkom zijn.

- Advertisement -

Gerelateerd