woensdag, januari 26, 2022
3.3 C
Rotterdam
woensdag 26 januari 2022

Overmeesterde overvaller Noordwijks tuincentrum hoort jarenlange celstraf tegen zich eisen

- advertentie -

Noordwijk – Donderdagochtend 11 juli werd een Noordwijks tuincentrum nog voor opening overvallen door twee verdachten. Vandaag heeft een van de gepakte overvallers een jarenlange celstraf tegen zich horen eisen.

Nog voordat het Noordwijkse tuincentrum die donderdagochtend 11 juli open ging, drongen twee gewapende mannen het bedrijf binnen. Zij waren op zoek naar geld en probeerden het al aanwezige personeel te overmeesteren. Dat mislukte.

In plaats daarvan overmeesterde het personeel met gevaar voor eigen leven één van de mannen. De ander sloeg op de vlucht en is tot op de dag van vandaag niet gevonden.

De aangehouden man – een 39-jarige Sassenheimer – hoorde voor de rechter 4,5 jaar cel tegen zich eisen. Ook wil de officier van justitie dat hij ruim 11.000 euro betaald aan de slachtoffers als smartengeld en schadevergoeding.

De verdachte zegt dat het om een uit de hand gelopen inbraak gaat. De officier van justitie verwees echter naar alle voorbereidingshandelingen, zoals het doorgeladen wapen, de tiewraps en het feit dat de verdachten al uren rond het bedrijf rondhingen. Zij benadrukte ook hoe traumatisch de overval is geweest voor alle slachtoffers en hoe gevaarlijk gezien het geloste schot.

Op de vlucht
Tot op dit moment is de tweede verdachte nog niet opgespoord, mede doordat de 39-jarige man zwijgt over zijn medeverdachte.

Dat de 39-jarige man zwijgt over zijn mede-verdachte, is zijn recht. De officier van justitie rekent het hem dan wel aan dat hij bewust het onderzoek naar die mede-verdachte heeft belemmerd door in zijn eerste verklaring op veel punten te liegen. Daardoor blijven de slachtoffers nu met veel angst en onbeantwoorde vragen zitten.

Uitspraak
De uitspraak van de rechter volgt over twee weken.

- Advertisement -
spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,124VolgersVolg
- advertentie -