Eerste boeren onderweg naar Den Haag voor nieuwe protestactie; drukke ochtendspits verwacht

Date:

Deel bericht:

Den Haag – De eerste boeren die woensdag 16 oktober deelnemen aan het tweede landelijke protest zijn vertrokken. Er wordt net als bij de vorige demonstratie een drukke ochtendspits verwacht en Den Haag maakt zich op voor de nieuwe actie.

Bij het vorige boerenprotest afgelopen 1 oktober verliep massaler dan de gemeente anticipeerde. Duizenden boeren kwamen met voertuigen naar het Malieveld en blokkeerden de wegen in en rondom de binnenstad.

- Advertisement -

Barrières
Mede vanwege de eerdere plannen om het Binnenhof te bezetten, is de gemeente begonnen met het plaatsen van betonnen barrières op enkele toegangswegen in de stad. Ook zijn vanwege veiligheidsredenen betonblokken geplaatst rondom het provinciehuis tegenover het Malieveld.

Tekst loopt door onder foto

Bij het provinciehuis werd maandag 14 oktober ook geprotesteerd en vond er – in tegenstelling tot enkele andere provinciehuizen – een beschaafde discussie plaats tussen de boeren en gedeputeerden van de provincie.

Demonstratie op Koekamp

Het oorspronkelijke idee om het Binnenhof te bezetten, is niet toegestaan. De boeren hebben het Koekamp tussen het Malieveld en het Centraal Station toegewezen gekregen als demonstratielocatie.

Het is nog onbekend hoeveel boeren deze keer aan de actie zullen meedoen. De eerste boeren zijn vannacht al vertrokken. Defensie zal ook naar de Hofstad komen om wegen te blokkeren om boeren ervan te weerhouden bepaalde wegen in te slaan.

Drukke ochtendspits
Door het boerenprotest wordt wederom een drukke ochtendspits verwacht. Bij de vorige actie op 1 oktober leidde het tot de drukste ochtendspits ooit.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Vrachtwagen en auto botsen op Vondelingenplaat in Rotterdam, chauffeur bekneld

Rotterdam - Om 16:00 uur vanmiddag heeft zich een botsing voorgedaan tussen een vrachtwagen en een auto voor...

Moeder overleden na ongeluk, kind in woning overleden na vermoedelijk steekpartij in Boekel

Boekel/Wilbertoord - Bij een mogelijk steekincident in een woning aan de Dotterbloem in Boekel is woensdagmiddag een kind...

Explosie bij eerder beschoten woning Kerkhoflaan Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 februari is een explosief afgegaan bij een...

Raketwerpers en veel vuurwapens en drugs aangetroffen na groot onderzoek

Rotterdam - Op maandagochtend 29 januari heeft de politie in Rotterdam een grote hoeveelheid zware vuurwapens gevonden en...