Rotterdamse politie trekt pistolen voor man met paraplu

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Een man met een paraplu zal de schrik van zijn leven hebben gehad toen opeens meerdere agenten hun pistolen op hem gericht hadden.

Het voorval gebeurde in het stadsdeel Hoogvliet. De melder dacht een man te zien lopen met een geweer over zijn schouder.

- Advertisement -

Meerdere politie-eenheden kwamen ter plaatse en startten een zogeheten BTGV-procedure (BenaderingsTechniek Gevaarlijke Verdachte). Deze procedure wordt veelal gebruikt bij gewapende personen, waarbij agenten een praatprocedure starten, zodat de verdachte zich veilig over kan geven.

Toen de man eenmaal was aangehouden, bleek het niet om een geweer te gaan. Hij bleek een paraplu te hebben met een ‘mooi handvat’. Agenten noemen de actie van de man niet handig. De paraplu stond de man af.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Brand in appartementencomplex Prinsenplein Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagmiddag 26 april rond 13.00 uur is er brand uitgebroken in een flatgebouw aan het Prinsenplein...

Mannen houden personeel onder schot tijdens overval Aelbrechtskade Rotterdam

Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een restaurant aan de Aelbrechtskade...

Vuurwapens en messen van straat na actie preventief fouilleren in Rotterdam-Charlois

Rotterdam - Bij een zogeheten preventief fouilleeractie in Rotterdam Charlois heeft de politie op vrijdag 19 april twee...

Meerdere auto’s beschadigd na ongeval Strevelsweg Rotterdam

Rotterdam - Woensdagmiddag 24 april heeft een bestuurder een flinke ravage veroorzaakt met zijn voertuig. De bestuurder is door...