Meerdere ouderen slachtoffer van babbeltruc rondom Zuiderpark Den Haag

Date:

Share post:

- Advertisement -

Den Haag – Ouderen zijn vaak slachtoffer van babbeltrucs. In het gebied Zuiderpark zijn eind september in een periode van twee weken zes gevallen bekend. De daders kwamen met een smoes bij de slachtoffers aan huis en beroofde hen van geld of waardevolle spullen.

In alle zes de gevallen kwam er een man bij de ouderen aan de deur. Naar aanleiding van de signalementen blijkt het om verschillende daders te gaan. Ze gebruikten diverse smoezen om de slachtoffers geld te laten geven of zelfs binnen in hun huis te komen om waardevolle spullen te stelen.

Monteur tot partner thuiszorghulp
Zo deed een van de mannen zich voor als monteur om de meterstanden op te nemen. Een ander slachtoffer krijgt geregeld thuiszorg over de vloer, de dader deed zich voor als echtgenoot van de vaste hulp. Hij vertelde dat de hulp in het ziekenhuis lag en geld nodig had voor de taxi.

In vijf van de zes gevallen is het gelukt de ouderen te beroven. Eén bewoner rook onraad en heeft de man niet binnengelaten. De slachtoffers zijn beroofd van geld en een sieraad.

Tips
Wilt u weten wat u kunt doen tegen babbeltrucs? Kijk dan hier op de website van de ANBO.

Bron afbeelding: Politie
- Advertisement -

Gerelateerd