10 jaar cel voor ontploffing van handgranaten in centrum Delft

Date:

Deel bericht:

Delft – De rechtbank heeft vandaag een 42-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 jaar vanwege het tot ontploffing brengen van twee handgranaten in het centrum van Delft en verboden wapenbezit.

Op 17 mei 2018 heeft de man midden in de nacht samen met een ander kort na elkaar bij twee coffeeshops in Delft een handgranaat laten ontploffen. De explosies hebben een enorme schade veroorzaakt. Ook is een toevallige voorbijganger gewond geraakt.

- Advertisement -

De rechtbank vindt het bijzonder zorgwekkend dat oorlogswapens als handgranaten in een dichtbevolkte stad worden ingezet. Waarom de man dit heeft gedaan, is niet duidelijk geworden. Vermoedelijk gaat het om een ruzie in het criminele milieu.

​Verboden wapens
De man is vaker aangehouden met wapens. Op 20 maart 2018 reed hij in een auto met een geladen revolver en op 12 juni 2018 met een semiautomatisch wapen, een jachtgeweer en weer een handgraat. Bij hem thuis werd nog een handgranaat aangetroffen.

​Gevangenisstraf van 10 jaar
Door zijn gedrag heeft de man op een indringende manier inbreuk gemaakt op de gevoelens van veiligheid in de stad Delft en zeker ook in de gehele samenleving. Om deze redenen en ook vanwege zijn gewelddadig verleden krijgt hij een gevangenisstraf van 10 jaar opgelegd.

​Gevangenisstraf van 21 maanden voor medeverdachte
Een man van 22 jaar is vrijgesproken van betrokkenheid bij de explosies in Delft. Het dossier bevat hiervoor onvoldoende bewijs. Hij reed op 12 juni met de andere man in de auto. Hij wist van het semiautomatische wapen en heeft geprobeerd dit wapen te verkopen. Ook heeft hij geprobeerd een getuige in zijn zaak ervan te weerhouden een verklaring af te leggen tegenover de politie. Voor de wapenhandel en het beïnvloeden van een getuige krijgt hij een gevangenisstraf van 21 maanden.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Wandelaar valt in sloot in Ridderkerk

Ridderkerk - Woensdagochtend 27 maart rond 12.00 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden waar een wandelaar op een...

Bestuurder van bestelbus schept fietster bij uitrijden parkeervak, vrouw gewond Grote Visserijstraat Rotterdam

Rotterdam - Dinsdagmiddag 26 maart rond 17.00 uur heeft er op de Grote Visserijstraat in Rotterdam een ongeval...

Gewonde na uitslaande brand Beverstraat Rotterdam

Rotterdam - Bij een felle brand aan de Beverstraat in Rotterdam-Feijenoord zijn afgelopen nacht een aantal mensen gewond...