Jong katje als voetbal gebruikt

Date:

Deel bericht:

Vlaardingen – Het Dierenopvangcentrum Vlaardingen heeft donderdag 24 oktober een jonge kater geopereerd die als voetbal werd gebruikt. Daarbij liep het beestje een gebroken heup op.

“Pretzel is een jong katertje die als voetbal gebruikt werd, echt afschuwelijk. ver zulke dingen moet je niet te lang nadenken want je wordt er spontaan misselijk van, wij in elk geval wel.”

- Advertisement -

Door actie van een omstander kon het katje van erger worden behoed en werd hij overgedragen aan de dierenambulance. Eenmaal bij de opvang aangekomen bleek Pretzel een gebroken heup te hebben, waarna hij geopereerd moest worden. Daarbij moest de heupkop worden verwijderd.

Inmiddels is het beestje herstellend bij een gastgezin en krijgt binnenkort fysiotherapie.


Mede mogelijk dankzij operatiefonds
Het opvangcentrum benadrukt dat de operatie niet mogelijk was zonder het operatiefonds. “Mede dankzij ons operatiefonds kunnen we de rekeningen van de operatie, medicatie maar ook het onderzoek vooraf, de opname en de röntgenfoto’s voor Pretzel betalen. De kosten zijn bij elkaar rond de 500 euro.”

Volgens het centrum zijn er dit jaar extreem veel dieren met botbreuken. “Pretzel is de zoveelste die van dit spaarpotje gebruik kan maken. Het operatiefonds bestaat uit giften en heeft helaas geen oneindige bodem. Iedere euro is daarom zeer welkom.”

Wilt u helpen? U kunt in Vlaardingen bijdragen door middel van de lege flesseactie bij Albert Heijn. De gehele opbrengst gaat naar het operatiefonds. Kijk hier naar de dichtstbijzijnde inleverpunten.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Politie onderzoekt schietpartij Fresiastraat Rotterdam-Schiebroek

Rotterdam - Op de Fresiastraat in de Rotterdamse wijk Schiebroek heeft dinsdagavond rond 23:15 uur een mogelijke beschieting plaatsgevonden....

Vijf auto’s beschadigd na brand G.K Van Hogendorpweg Vlaardingen

Vlaardingen - Op de G.K van Hogendorpweg in Vlaardingen zijn afgelopen nacht vijf auto's beschadigd door brand. Rond...

Opnieuw een autobrand in Spijkenisse Andries van Bronckhorstlaan Spijkenisse

Spijkenisse - Vanavond is er brand ontstaan bij een auto aan de Andries van Bronckhorstlaan op een parkeerplaats...

Surfer (51) overleden aangetroffen na zoekactie Grevelingenmeer Bruinisse

Zeeland / Goeree - Overflakkee - Zaterdagavond 15 juni is het stoffelijk overschot aangetroffen van de vermiste 51-...