Jong katje als voetbal gebruikt

Date:

Deel bericht:

Vlaardingen – Het Dierenopvangcentrum Vlaardingen heeft donderdag 24 oktober een jonge kater geopereerd die als voetbal werd gebruikt. Daarbij liep het beestje een gebroken heup op.

“Pretzel is een jong katertje die als voetbal gebruikt werd, echt afschuwelijk. ver zulke dingen moet je niet te lang nadenken want je wordt er spontaan misselijk van, wij in elk geval wel.”

- Advertisement -

Door actie van een omstander kon het katje van erger worden behoed en werd hij overgedragen aan de dierenambulance. Eenmaal bij de opvang aangekomen bleek Pretzel een gebroken heup te hebben, waarna hij geopereerd moest worden. Daarbij moest de heupkop worden verwijderd.

Inmiddels is het beestje herstellend bij een gastgezin en krijgt binnenkort fysiotherapie.


Mede mogelijk dankzij operatiefonds
Het opvangcentrum benadrukt dat de operatie niet mogelijk was zonder het operatiefonds. “Mede dankzij ons operatiefonds kunnen we de rekeningen van de operatie, medicatie maar ook het onderzoek vooraf, de opname en de röntgenfoto’s voor Pretzel betalen. De kosten zijn bij elkaar rond de 500 euro.”

Volgens het centrum zijn er dit jaar extreem veel dieren met botbreuken. “Pretzel is de zoveelste die van dit spaarpotje gebruik kan maken. Het operatiefonds bestaat uit giften en heeft helaas geen oneindige bodem. Iedere euro is daarom zeer welkom.”

Wilt u helpen? U kunt in Vlaardingen bijdragen door middel van de lege flesseactie bij Albert Heijn. De gehele opbrengst gaat naar het operatiefonds. Kijk hier naar de dichtstbijzijnde inleverpunten.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Wandelaar valt in sloot in Ridderkerk

Ridderkerk - Woensdagochtend 27 maart rond 12.00 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden waar een wandelaar op een...

Bestuurder van bestelbus schept fietster bij uitrijden parkeervak, vrouw gewond Grote Visserijstraat Rotterdam

Rotterdam - Dinsdagmiddag 26 maart rond 17.00 uur heeft er op de Grote Visserijstraat in Rotterdam een ongeval...

Gewonde na uitslaande brand Beverstraat Rotterdam

Rotterdam - Bij een felle brand aan de Beverstraat in Rotterdam-Feijenoord zijn afgelopen nacht een aantal mensen gewond...