Politie schiet verdachte bioscoopmoord Ergun S. neer bij arrestatie Gedempte Zuiderdiep Groningen

Date:

Deel bericht:

Groningen – Zondagmorgen 27 oktober heeft de politie de 33-jarige verdachte Ergun S. aangehouden op een braakliggend terrein aan het Hoendiep in Groningen.

Agenten gingen na een tip met spoed ter plaatse, S. wilde zichzelf niet overgeven, waarna er gericht werd geschoten. Hij werd geraakt door een politiekogel en is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand is momenteel niet bekend.

- Advertisement -

Ergun S. wordt ervan verdacht het echtpaar Gina en Marinus te hebben doodgeschoten in een bioscoop van Pathé in Groningen. De slachtoffers allebei in de vijftig uit Slochteren werden zaterdagochtend dood aangetroffen in het trappenhuis van de bioscoop. Gina lag op de tweede verdieping en Marinus lag een verdieping lager bij de roltrap. Ze waren de ouders van twee kinderen.

Het echtpaar maakte de bioscoop al jaren schoon, het is nog onduidelijk wat er die bewuste zaterdagochtend is gebeurd. Het vermoeden bestaat dat het tweetal vuilnis weggooide waarna S. naar binnen kroop en daarbij Gina en Marinus tegen is gekomen.

Ergus S, is geboren in Schiedam en woonde al heel lang in Rotterdam West Volgens familieleden en buren is het een man met veel problemen. S. werd gepakt voor het rijden onder invloed van Cannabis, en het mishandelen van agenten in Dordrecht. Daarnaast heeft hij nog tal van kleine delicten op zijn naam staan. Officieel woonde S. nog in Rotterdam, wat hij Groningen deed is niet bekend.

Foto’s : AS Media Jeffrey Jacobs

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Woning vol rook door schoorsteenbrand Dilledonk-Zuid Spijkenisse

Spijkenisse - Donderdagavond 25 april is er brand uitgebroken in een schoorsteen van een woning aan de Dilledonk-Zuid...

Grote brand in leegstaand kantoorpand Oosthavenkade Vlaardingen

Vlaardingen - In een groot kantoorpand aan de Oosthavenkade in Vlaardingen is donderdagmorgen rond 07.00 uur een grote...

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval Havendijk Schiedam

Havendijk, Schiedam - Woensdagavond 24 april rond 18.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...