Negen scooterdieven aangehouden in drie weken tijd

Date:

Deel bericht:

Rotterdam & Capelle a/d IJssel – Negen scooterdieven in de boeien in drie weken tijd. Politie en Toezicht & Handhaving bundelden hun krachten in de strijd tegen scooterdiefstal. Met dit mooie resultaat.

Van 1 juni tot 1 oktober werden er tientallen scooters per maand gestolen in Ommoord, Prins Alexander en Capelle aan den IJssel. En dus werden er maatregelen genomen. In de vorm van extra toezicht door motorrijders, meer scootercontroles in die gebieden en het inzetten van de lokscooter.

- Advertisement -

De verdachten zijn tussen de 14 en 18 jaar oud en komen uit Rotterdam en Capelle aan den IJssel. De agenten uit Rotterdam-Oost gaan de komende tijd door met deze acties.

Preventie
Brommers, snorfietsen en scooters worden veel gestolen. Misschien is het voor u zelfs al de zoveelste keer. Veel brommers en scooters worden gestolen doordat dieven ze op een aanhangwagen of in een busje zetten. Zo hebben dieven alle tijd om het slot open te breken.

Zet uw kostbare bromfiets/snorfiets/scooter als het kan altijd in een stalling, schuur of box, en zet hem altijd goed op slot met minimaal twee goede sloten. Laat zo mogelijk een alarmsysteem installeren. Wordt u onverhoopt toch slachtoffer van diefstal, doe dan altijd aangifte.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Buren voorkomen erger en blussen brand in meterkast Jan Wilspad Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan het Jan wilspad in Rotterdamse wijk Nesselande is op zaterdagmorgen 20 april...

Schade aan woningen na explosie Kruisdijk Poortugaal

Poortugaal - Vrijdagavond 19 april rond 21.37 uur heeft er een explosie plaatsgevonden aan de Kruisdijk in Poortugaal....

Geparkeerde auto vliegt in brand Nieuwpoortweg Schiedam

Schiedam - Vrijdagavond 19 april omstreeks 18:00 is er brand uitgebroken in een voertuig aan de Nieuwpoortweg in...

Brand in kruipruimte van woning na het branden van onkruid Oberonhof Hoogvliet

Hoogvliet Rotterdam - In de kruipruimte van een woning aan de Oberonhof in Hoogvliet is Vrijdagavond brand uitgebroken....