Bouwbranche demonstreert op Malieveld; politie verricht 26 aanhoudingen.

Date:

Share post:

- Advertisement -

Den Haag – Het bouwprotest op het Malieveld zit erop, rond 13.45 uur gingen de eerste bouwers weer naar naar huis. Het Malieveld loopt dan ook rustig leeg, organisator van Grond in Verzet kreeg ook de indruk dat de gekomen arbeiders het wel gehad hadden.

De protestactie verliep met de nodige incident, agenten verrichtten meerdere arrestaties op en rondom het Malieveld. De politie moest ingrijpen met behulp van wapenstokken, paarden en honden.

Tegen 08:00 uur stond het Malieveld zo goed als vol, en konden er geen voertuigen meer bij. Het verkeer dat afkwam op de demonstratie kon parkeren bij het Cars Jeans Stadion van ADO. Vanaf daar werden demonstranten met pendelbussen naar het Malieveld gebracht.

Een aantal demonstrerende bouwers reed tegen de aanwijzingen van onze motorrijders toch de tunnelbak van de Utrechtsebaan in. Een aantal van hen heeft een boete gekregen en een aantal is aangehouden.

Artikel loopt door onder foto

Onrustig einde
Veertien personen werden aangehouden wegens opruiing en vernieling. Een persoon werd aangehouden voor poging doodslag nadat hij probeerde een motoragent van de weg af te rijden.

Rond 14:00 uur liep het bouwprotest ten einde. De samenwerking met de organisatie van de demonstratie verliep goed, en gemaakte afspraken werden nagekomen. Een aantal personen op het Malieveld gooide aan het einde van de demonstratie echter met flessen naar agenten. De ME werd ingezet om de orde te herstellen. Zeven personen werden aangehouden wegens het verstoren van de openbare orde. Deze mensen leken behoorlijk onder invloed van alcohol te zijn.

Artikel loopt door onder foto

ME-inzet op A12
Na afloop van demonstratie wilden de meeste demonstranten weer terug naar huis. Een aantal demonstranten weigerde hun voertuigen weg te halen van de A12, waardoor het verkeer moeilijk op gang kon komen. Ook hier moest de ME ingrijpen nadat een aantal personen stenen gooide naar agenten. Rond 16:45 uur vertrokken alle voertuigen van de A12 en kwam het verkeer weer op gang.

Rond 17:15 uur reed een aantal demonstranten erg langzaam en over de volle breedte van de weg. Dit leverde een zeer gevaarlijke situatie op voor het overige verkeer. De stoet werd daarom stilgezet en vier personen werden aangehouden.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd