maandag, januari 25, 2021

Trouwstoet 2.000 euro armer na reeks overtredingen in Rotterdam

Rotterdam – Op de Slaghekstraat in Rotterdam kregen zondagmiddag 3 november meerdere bestuurders van een trouwstoet twaalf bekeuringen voor hinderlijk en gevaarlijk verkeersgedrag.

Rond 15.00 uur kreeg de politie een melding over overlast van een trouwstoet van zo’n dertig voertuigen. Zij vertoonden asociaal rijgedrag en brachten de veiligheid van het overige verkeer ernstig in gevaar.

De stoet reed langs winkelcentrum Keizerswaard, via de Olympiaweg naar de Slaghekstraat. Een deel van de groep had de auto geparkeerd in de parkeervakken, maar een ander deel stond op de stoep en midden op straat geparkeerd. Tien bestuurders kregen hiervoor een bekeuring.

Speciale dag geen reden om wet te overtreden
De betrokken bestuurders vonden dat agenten “maar begrip moesten hebben, omdat het een speciale dag was”. Agenten gaven aan dat een speciale dag geen reden is om de wet te overtreden en daarbij het verkeer in gevaar te brengen, waarop de bestuurders geïrriteerd wegreden.

Bij het ‘wegrijden’ van de stoet, gingen enkele bestuurders, zonder dat daar ogenschijnlijk aanleiding voor was, stilstaan op de rijbaan en hinderden daarbij het overige verkeer. Dit ging gepaard met onder andere luid toeteren en onnodig gas geven. Ook hier werd tegen opgetreden en werden er meerdere bekeuringen uitgedeeld.

Via het operationele centrum en cameratoezicht werd de vertrekkende stoet nog in de gaten gehouden.

Related Articles

Vrouw (59) overleden in woning Vrankenstraat Dordrecht

0
Dordrecht - De politie een groot onderzoek gestart na de vondst van een overleden 59-jarige...

Veel rook bij brand in kelderboxen Fioringras Spijkenisse

0
Spijkenisse - Bij een brand in een kelderbox aan de Fioringras in Spijkenisse is zondagmiddag...

Felle brand in woning Krekelstraat Rotterdam

0
Rotterdam - In een woning aan de Krekelstraat even op de zolder etage zondag middag...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,212FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg