Politie zet actie “De wijk is Heet” in op Zevenkampse Ring Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie heeft afgelopen zaterdag een grootschalige actie opgezet in het gebied rondom de Zevenkampse Ring. Een zeer groot aantal politiemensen van verschillende afdelingen waren betrokken bij de actie. Tijdens deze actie zijn vier personen nu voorzien van een all-inclusive hotelvoorziening.

Wanneer er veel politie aanwezig is in een bepaalde wijken wordt daar als straattaal “De wijk is heet” voor gebruikt. Agenten bundelden hun krachten om tot een resultaat van diverse bekeuringen en aanhoudingen te komen.

- Advertisement -

De politie schreef negen bekeuringen uit, vier keer voor het rijden zonder rijbewijs en twee keer zonder verzekering. Het negeren van rood licht, mobiel bellen op de fiets en een verlopen APK.

Ook zijn er diverse aanhoudingen verricht en hebben een hotelkamer op het politiebureau gekregen. Er is iemand aangehouden die nog 24 dagen moest zitten, een ander reed onder invloed van verdovende middelen en had een vuurwapen in zijn broeksband, de volgende was in het bezit van een vlindermes en had softdrugs op zak. Ook zat er iemand als passagier in een auto met een handelshoeveelheid verdovende middelen bij zich.

Agenten maken steeds vaker gebruik van wijkgerichte acties. Zo kan er vastgelegd worden wie en waarom zich in de late uren in de wijk ophouden. Gegevens worden vastgelegd zodat er een bron van informatie ontstaat.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Politie onderzoekt schietpartij Fresiastraat Rotterdam-Schiebroek

Rotterdam - Op de Fresiastraat in de Rotterdamse wijk Schiebroek heeft dinsdagavond rond 23:15 uur een mogelijke beschieting plaatsgevonden....

Kortsluiting in oven zorgt voor rookontwikkeling in zorgcomplex Berlagestraat Rotterdam

Rotterdam - De brandweer moest maandagmorgen rond 09.30 uur uitrukken voor een melding van een brand in gezondheidszorggebouw...

Opnieuw een autobrand in Spijkenisse Andries van Bronckhorstlaan Spijkenisse

Spijkenisse - Vanavond is er brand ontstaan bij een auto aan de Andries van Bronckhorstlaan op een parkeerplaats...

Surfer (51) overleden aangetroffen na zoekactie Grevelingenmeer Bruinisse

Zeeland / Goeree - Overflakkee - Zaterdagavond 15 juni is het stoffelijk overschot aangetroffen van de vermiste 51-...