Politie zet actie “De wijk is Heet” in op Zevenkampse Ring Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie heeft afgelopen zaterdag een grootschalige actie opgezet in het gebied rondom de Zevenkampse Ring. Een zeer groot aantal politiemensen van verschillende afdelingen waren betrokken bij de actie. Tijdens deze actie zijn vier personen nu voorzien van een all-inclusive hotelvoorziening.

Wanneer er veel politie aanwezig is in een bepaalde wijken wordt daar als straattaal “De wijk is heet” voor gebruikt. Agenten bundelden hun krachten om tot een resultaat van diverse bekeuringen en aanhoudingen te komen.

- Advertisement -

De politie schreef negen bekeuringen uit, vier keer voor het rijden zonder rijbewijs en twee keer zonder verzekering. Het negeren van rood licht, mobiel bellen op de fiets en een verlopen APK.

Ook zijn er diverse aanhoudingen verricht en hebben een hotelkamer op het politiebureau gekregen. Er is iemand aangehouden die nog 24 dagen moest zitten, een ander reed onder invloed van verdovende middelen en had een vuurwapen in zijn broeksband, de volgende was in het bezit van een vlindermes en had softdrugs op zak. Ook zat er iemand als passagier in een auto met een handelshoeveelheid verdovende middelen bij zich.

Agenten maken steeds vaker gebruik van wijkgerichte acties. Zo kan er vastgelegd worden wie en waarom zich in de late uren in de wijk ophouden. Gegevens worden vastgelegd zodat er een bron van informatie ontstaat.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Woning vol rook door schoorsteenbrand Dilledonk-Zuid Spijkenisse

Spijkenisse - Donderdagavond 25 april is er brand uitgebroken in een schoorsteen van een woning aan de Dilledonk-Zuid...

Grote brand in leegstaand kantoorpand Oosthavenkade Vlaardingen

Vlaardingen - In een groot kantoorpand aan de Oosthavenkade in Vlaardingen is donderdagmorgen rond 07.00 uur een grote...

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval Havendijk Schiedam

Havendijk, Schiedam - Woensdagavond 24 april rond 18.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...