donderdag, januari 21, 2021

Politie zet actie “De wijk is Heet” in op Zevenkampse Ring Rotterdam

Rotterdam – De politie heeft afgelopen zaterdag een grootschalige actie opgezet in het gebied rondom de Zevenkampse Ring. Een zeer groot aantal politiemensen van verschillende afdelingen waren betrokken bij de actie. Tijdens deze actie zijn vier personen nu voorzien van een all-inclusive hotelvoorziening.

Wanneer er veel politie aanwezig is in een bepaalde wijken wordt daar als straattaal “De wijk is heet” voor gebruikt. Agenten bundelden hun krachten om tot een resultaat van diverse bekeuringen en aanhoudingen te komen.

De politie schreef negen bekeuringen uit, vier keer voor het rijden zonder rijbewijs en twee keer zonder verzekering. Het negeren van rood licht, mobiel bellen op de fiets en een verlopen APK.

Ook zijn er diverse aanhoudingen verricht en hebben een hotelkamer op het politiebureau gekregen. Er is iemand aangehouden die nog 24 dagen moest zitten, een ander reed onder invloed van verdovende middelen en had een vuurwapen in zijn broeksband, de volgende was in het bezit van een vlindermes en had softdrugs op zak. Ook zat er iemand als passagier in een auto met een handelshoeveelheid verdovende middelen bij zich.

Agenten maken steeds vaker gebruik van wijkgerichte acties. Zo kan er vastgelegd worden wie en waarom zich in de late uren in de wijk ophouden. Gegevens worden vastgelegd zodat er een bron van informatie ontstaat.

Related Articles

Stroomuitval in jeugdgevangenis De Hartelborgt Spijkenisse

0
Spijkenisse - In jeugdgevangenis de Hartelborgt aan dr Borgtweg in Spijkenisse is woensdagavond de stroom...

Samenvatting Persconferentie woensdag 20 januari : voornemen voor avondklok, en beperking bezoekers thuis

0
Zojuist hebben Premier Rutte en minister De Jonge in een persconferentie nieuwe extra coronamaatregelen bekend...

Ontsnapte gevangene zit weer achter slot en grendel Rotterdam-Kralingen

0
Rotterdam - De politie heeft dinsdag de 21-jarige gevangene welke vrijdag was gevlucht tijdens begeleid...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,205FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg