Bijna alle bewoners rondom afgebrande kerk Hoogmade weer naar huis

Date:

Share post:

- Advertisement -

Hoogmade – Dinsdagavond 5 november is bekend geworden dat vrijwel alle bewoners rondom de afgebrande Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk weer terug naar huis mogen. Enkel de bewoners van de pastorie direct naast de kerk kunnen nog niet terug.


Lees ook: Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk in Hoogmade verwoest door brand


Maandag 4 november ontstond rond 12.30 uur brand bij het afbranden van verf bij werkzaamheden bij het dak. De brand verspreidde zich snel en verwoestte de complete kerk. De brandweer heeft de hele dag en nacht, en ook vandaag nog moeten (na)blussen.

Alle gebouwen in een straal van 150 meter rond de kerk werden ontruimd. ’s Avonds konden de meeste bewoners weer terug naar huis, maar bij enkele huizen was er nog gevaar door de instabiele muren van de kerkmuren.

Inmiddels is bekend dat enkel de bewoners van de pastorie nog niet terug kunnen. De overige omwonenden zijn weer thuis.

- Advertisement -

Gerelateerd