Bijna alle bewoners rondom afgebrande kerk Hoogmade weer naar huis

dinsdag 5 november 2019 20:01

Hoogmade – Dinsdagavond 5 november is bekend geworden dat vrijwel alle bewoners rondom de afgebrande Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk weer terug naar huis mogen. Enkel de bewoners van de pastorie direct naast de kerk kunnen nog niet terug.


Lees ook: Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk in Hoogmade verwoest door brand


Maandag 4 november ontstond rond 12.30 uur brand bij het afbranden van verf bij werkzaamheden bij het dak. De brand verspreidde zich snel en verwoestte de complete kerk. De brandweer heeft de hele dag en nacht, en ook vandaag nog moeten (na)blussen.

Alle gebouwen in een straal van 150 meter rond de kerk werden ontruimd. ’s Avonds konden de meeste bewoners weer terug naar huis, maar bij enkele huizen was er nog gevaar door de instabiele muren van de kerkmuren.

Inmiddels is bekend dat enkel de bewoners van de pastorie nog niet terug kunnen. De overige omwonenden zijn weer thuis.

 

0 reacties

Bijna alle bewoners rondom afgebrande kerk Hoogmade weer naar huis
Schrijver:

 

 

Hoogmade – Dinsdagavond 5 november is bekend geworden dat vrijwel alle bewoners rondom de afgebrande Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk weer terug naar huis mogen. Enkel de bewoners van de pastorie direct naast de kerk kunnen nog niet terug.


Lees ook: Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk in Hoogmade verwoest door brand


Maandag 4 november ontstond rond 12.30 uur brand bij het afbranden van verf bij werkzaamheden bij het dak. De brand verspreidde zich snel en verwoestte de complete kerk. De brandweer heeft de hele dag en nacht, en ook vandaag nog moeten (na)blussen.

Alle gebouwen in een straal van 150 meter rond de kerk werden ontruimd. ’s Avonds konden de meeste bewoners weer terug naar huis, maar bij enkele huizen was er nog gevaar door de instabiele muren van de kerkmuren.

Inmiddels is bekend dat enkel de bewoners van de pastorie nog niet terug kunnen. De overige omwonenden zijn weer thuis.

 

Auto in brand Bredeweg Haastrecht

Auto in brand Bredeweg Haastrecht

Haastrecht - Op de Bredeweg in Haastrecht is afgelopen nacht brand ontstaan in een personenauto, de brand is vermoedelijk aangestoken. De brandweer werd in eerste instantie naar een verkeerd adres gestuurd, eenmaal ter plaatse stond de auto al grotendeels in brand. De...

Auto te water van Oudheusdenweg Zevenhuizen

Auto te water van Oudheusdenweg Zevenhuizen

Zevenhuizen - Een automobilist is zondagmorgen omstreeks half elf te water geraakt met zijn voertuig langs de Ban Oudheusdenweg in Zevenhuizen. Omdat niet duidelijk was of er nog slachtoffers in het voertuig zouden zitten werd de brandweer met onder andere twee...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!