Grootschalige inzet hulpdiensten vanwege verdachte situatie in vliegtuig Schiphol
via

 

 

Dak van woning losgewaaid Emmastraat Eijsden

Dak van woning losgewaaid Emmastraat Eijsden

Eijsden - Zondagmiddag 16 februari rond 13.15 uur aan de Emmastraat in Eijsden is er een stuk van een dak los gekomen. Het dak is in renovatie en de tijdelijke afdekking heeft het door de harde wind gedeeltelijk begeven. De brandweer is ter plaatse en zal het gat gaan...

Amsterdam – Op Schiphol is woensdagavond 6 november rond 19.00 een noodsituatie afgegeven voor een mogelijke vliegtuigkaping aan Gate D. De piloot van het vliegtuig zou een noodknop hebben ingedrukt terwijl passagiers aan het boarden waren.

Direct schaalden de hulpdiensten op, om met veel mankracht op te kunnen treden wanneer nodig. Al snel bleek dat er een arrestatieteam richting het vliegtuig werd gestuurd. De marechaussee liet om 20.37 uur weten dat alle passagiers en de crew van boord zijn gehaald.

Het is nog steeds onduidelijk wat zich heeft afgespeeld in het vliegtuig. De marechaussee komt later met een verklaring. De kans bestaat dat er per abuis een noodknop is ingedrukt, dit wordt momenteel ook nog onderzocht.

Air Europa liet zelf op twitter weten dat er per abuis een noodwaarschuwing werd geactiveerd op de vlucht van Amsterdam naar Madrid. Deze waarschuwing activeert de protocollen voor ontvoeringen op een luchthaven. Air Europa liet weten dat het helaas om een misverstand gaat en het hen spijt.

De hulpdiensten schaalden op naar GRIP 3, dit betekent dat er een mogelijke bedreiging is voor het welzijn van de bevolking binnen een gemeente.

Vanwege het incident hebben diverse vluchten vertraging opgelopen. Vliegtuigen welke moesten landen konden wel terecht op het vliegveld, zij zijn tijdelijk geparkeerd in afwachting tot er plek is aan een andere gate en het sein veilig is gegeven.

De Tweede Kamer schrapte een debat, Justitieminister Ferd Grapperhaus zou aanwezig zijn bij een debat over jihadisten, hij was echter nodig op Schip, één van zij functies waarin hij moet optreden als de veiligheid ergens acuut in het geding is. Premier Mark Rutte liet weten dat hij hoopt op goede afloop, hij kon ook niets zeggen over de daadwerkelijke situatie.

 

Grootschalige inzet hulpdiensten vanwege verdachte situatie in vliegtuig Schiphol
via

 

 

Amsterdam – Op Schiphol is woensdagavond 6 november rond 19.00 een noodsituatie afgegeven voor een mogelijke vliegtuigkaping aan Gate D. De piloot van het vliegtuig zou een noodknop hebben ingedrukt terwijl passagiers aan het boarden waren.

Direct schaalden de hulpdiensten op, om met veel mankracht op te kunnen treden wanneer nodig. Al snel bleek dat er een arrestatieteam richting het vliegtuig werd gestuurd. De marechaussee liet om 20.37 uur weten dat alle passagiers en de crew van boord zijn gehaald.

Het is nog steeds onduidelijk wat zich heeft afgespeeld in het vliegtuig. De marechaussee komt later met een verklaring. De kans bestaat dat er per abuis een noodknop is ingedrukt, dit wordt momenteel ook nog onderzocht.

Air Europa liet zelf op twitter weten dat er per abuis een noodwaarschuwing werd geactiveerd op de vlucht van Amsterdam naar Madrid. Deze waarschuwing activeert de protocollen voor ontvoeringen op een luchthaven. Air Europa liet weten dat het helaas om een misverstand gaat en het hen spijt.

De hulpdiensten schaalden op naar GRIP 3, dit betekent dat er een mogelijke bedreiging is voor het welzijn van de bevolking binnen een gemeente.

Vanwege het incident hebben diverse vluchten vertraging opgelopen. Vliegtuigen welke moesten landen konden wel terecht op het vliegveld, zij zijn tijdelijk geparkeerd in afwachting tot er plek is aan een andere gate en het sein veilig is gegeven.

De Tweede Kamer schrapte een debat, Justitieminister Ferd Grapperhaus zou aanwezig zijn bij een debat over jihadisten, hij was echter nodig op Schip, één van zij functies waarin hij moet optreden als de veiligheid ergens acuut in het geding is. Premier Mark Rutte liet weten dat hij hoopt op goede afloop, hij kon ook niets zeggen over de daadwerkelijke situatie.

 

Dak van woning losgewaaid Emmastraat Eijsden

Dak van woning losgewaaid Emmastraat Eijsden

Eijsden - Zondagmiddag 16 februari rond 13.15 uur aan de Emmastraat in Eijsden is er een stuk van een dak los gekomen. Het dak is in renovatie en de tijdelijke afdekking heeft het door de harde wind gedeeltelijk begeven. De brandweer is ter plaatse en zal het gat gaan...

Aangebrand pannetje in woning Ronsseweg Gouda

Aangebrand pannetje in woning Ronsseweg Gouda

Gouda - De brandweer is afgelopen nacht uitgerukt voor een woningbrand in een appartement van een complex aan de Ronsseweg in Gouda. Op het vuur bleek nog een pannetje te staan welke zo heet was geworden dat er een klein brandje ontstond. De brandweer bracht de pan...