Grootschalige inzet hulpdiensten vanwege verdachte situatie in vliegtuig Schiphol

Date:

Deel bericht:

Amsterdam – Op Schiphol is woensdagavond 6 november rond 19.00 een noodsituatie afgegeven voor een mogelijke vliegtuigkaping aan Gate D. De piloot van het vliegtuig zou een noodknop hebben ingedrukt terwijl passagiers aan het boarden waren.

Direct schaalden de hulpdiensten op, om met veel mankracht op te kunnen treden wanneer nodig. Al snel bleek dat er een arrestatieteam richting het vliegtuig werd gestuurd. De marechaussee liet om 20.37 uur weten dat alle passagiers en de crew van boord zijn gehaald.

- Advertisement -

Het is nog steeds onduidelijk wat zich heeft afgespeeld in het vliegtuig. De marechaussee komt later met een verklaring. De kans bestaat dat er per abuis een noodknop is ingedrukt, dit wordt momenteel ook nog onderzocht.

Air Europa liet zelf op twitter weten dat er per abuis een noodwaarschuwing werd geactiveerd op de vlucht van Amsterdam naar Madrid. Deze waarschuwing activeert de protocollen voor ontvoeringen op een luchthaven. Air Europa liet weten dat het helaas om een misverstand gaat en het hen spijt.

De hulpdiensten schaalden op naar GRIP 3, dit betekent dat er een mogelijke bedreiging is voor het welzijn van de bevolking binnen een gemeente.

Vanwege het incident hebben diverse vluchten vertraging opgelopen. Vliegtuigen welke moesten landen konden wel terecht op het vliegveld, zij zijn tijdelijk geparkeerd in afwachting tot er plek is aan een andere gate en het sein veilig is gegeven.

De Tweede Kamer schrapte een debat, Justitieminister Ferd Grapperhaus zou aanwezig zijn bij een debat over jihadisten, hij was echter nodig op Schip, één van zij functies waarin hij moet optreden als de veiligheid ergens acuut in het geding is. Premier Mark Rutte liet weten dat hij hoopt op goede afloop, hij kon ook niets zeggen over de daadwerkelijke situatie.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Overvallers slaan op de vlucht na mislukte overval Oudendijk Rotterdam

Rotterdam Dinsdag aan het eind van de middag heeft er een overval plaatsgevonden. De overval werd gepleegd door twee...

Acht jaar celstraf voor doodrijden gezin op tweede kerstdag in Rotterdam

De rechtbank heeft acht jaar celstraf opgelegd aan Suraj A. (30) voor het doodrijden van een gezin in...

Automobilist overleden nadat vrachtwagen achterop file botst op A15 bij Gorinchem

Gorinchem - Maandag 15 april is een automobilist om het leven gekomen bij een ongeval op de A15...

Laatste loper NN Marathon 2024 traditiegetrouw begeleid door politiemotoren in Rotterdam

Rotterdam - Zondag 14 april 2024 was de aftrap van de van de 43e NN Marathon in Rotterdam....