maandag, januari 25, 2021

Landelijke lerarenstaking; demonstratie in Den Haag en Protestmars in Rotterdam

Landelijk/ Den Haag / Rotterdam – Vandaag werd landelijk gestaakt in het onderwijs. Onder andere in Den Haag en Rotterdam werd er in onze regio gedemonstreerd voor structurele investeringen.

De druk in het onderwijs ligt al voor geruime tijd hoog. Door tekort aan geld is er tekort aan leerkrachten en mogelijkheden voor passend onderwijs. Klassen zijn daardoor propvol komen te zitten, niet ieder kind krijgt het lespakket wat ze nodig hebben en de werkdruk voor leerkrachten is te hoog geworden.

Even leek de staking van tafel toen het kabinet met een eenmalige geldinjectie van 460 miljoen euro kwam. Maar na beraad tussen de onderwijsbonden en hun leden bleek dat dit de frustraties niet kon bekoelen. Het onderwijs heeft volgens hun structureel meer geld nodig om oplossingen te kunnen bieden aan de problemen.

Tekst loopt door onder foto

Protesten in de regio
In Den Haag kwamen honderden docenten en ook leerlingen bijeen om hun geluid hoorbaar te maken. Er waren toespraken en er was live muziek. Ook PvdA-leider Lodewijk Asscher en SP-leider Lilian Marijnissen kwamen langs om de leerkrachten een hart onder de riem te steken.

Ook in Rotterdam werd geprotesteerd. Hier werden onder andere een protestmars gelopen en waren weer diverse toespraken. Ook hier kwamen Lilian Marijnissen, Lodewijk Asscher en Jesse Klaver (Groenlinks) langs om steun te betuigen.

Door het hele land werd geprotesteerd op verschillende manieren. Veel scholen sloten de deuren, maar er waren ook scholen die open bleven. Zo waren er veel ouders die voor de klas kwamen staan of meerdere kinderen opvingen. Ook waren kinderen op veel plekken, zoals musea, welkom en hoefden ze geen entree te betalen.

Related Articles

Vrouw (59) overleden in woning Vrankenstraat Dordrecht

0
Dordrecht - De politie een groot onderzoek gestart na de vondst van een overleden 59-jarige...

Veel rook bij brand in kelderboxen Fioringras Spijkenisse

0
Spijkenisse - Bij een brand in een kelderbox aan de Fioringras in Spijkenisse is zondagmiddag...

Felle brand in woning Krekelstraat Rotterdam

0
Rotterdam - In een woning aan de Krekelstraat even op de zolder etage zondag middag...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,212FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg