dinsdag, september 21, 2021
12.9 C
Rotterdam
dinsdag 21 september 2021

Landelijke lerarenstaking; demonstratie in Den Haag en Protestmars in Rotterdam

Landelijk/ Den Haag / Rotterdam – Vandaag werd landelijk gestaakt in het onderwijs. Onder andere in Den Haag en Rotterdam werd er in onze regio gedemonstreerd voor structurele investeringen.

De druk in het onderwijs ligt al voor geruime tijd hoog. Door tekort aan geld is er tekort aan leerkrachten en mogelijkheden voor passend onderwijs. Klassen zijn daardoor propvol komen te zitten, niet ieder kind krijgt het lespakket wat ze nodig hebben en de werkdruk voor leerkrachten is te hoog geworden.

Even leek de staking van tafel toen het kabinet met een eenmalige geldinjectie van 460 miljoen euro kwam. Maar na beraad tussen de onderwijsbonden en hun leden bleek dat dit de frustraties niet kon bekoelen. Het onderwijs heeft volgens hun structureel meer geld nodig om oplossingen te kunnen bieden aan de problemen.

Tekst loopt door onder foto

Protesten in de regio
In Den Haag kwamen honderden docenten en ook leerlingen bijeen om hun geluid hoorbaar te maken. Er waren toespraken en er was live muziek. Ook PvdA-leider Lodewijk Asscher en SP-leider Lilian Marijnissen kwamen langs om de leerkrachten een hart onder de riem te steken.

Ook in Rotterdam werd geprotesteerd. Hier werden onder andere een protestmars gelopen en waren weer diverse toespraken. Ook hier kwamen Lilian Marijnissen, Lodewijk Asscher en Jesse Klaver (Groenlinks) langs om steun te betuigen.

Door het hele land werd geprotesteerd op verschillende manieren. Veel scholen sloten de deuren, maar er waren ook scholen die open bleven. Zo waren er veel ouders die voor de klas kwamen staan of meerdere kinderen opvingen. Ook waren kinderen op veel plekken, zoals musea, welkom en hoefden ze geen entree te betalen.

Related Articles

Twee aanhoudingen na schietpartij Stellendamsestraat Rotterdam

0
Rotterdam - In de Stellendamsestraat in Rotterdam heeft dinsdagmorgen rond 06.15 uur een schietpartij plaatsgevonden....

Traumahelikopter ingezet voor medische noodsituatie Mimi Boesnachstraat Spijkenisse

0
Spijkenisse - In de Mimi Boesnachstraat heeft maandagmorgen een medische noodsituatie plaatsgevonden. Vanwege de ernst...

Flinke brand verwoest woning Tuinstraat Gouda

0
Maandag 20 september is aan het einde van de middag brand ontstaan in een woning...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Demo lhbti-gemeenschap vervangt afgelaste Pride Walk

Demo lhbti-gemeenschap vervangt afgelaste Pride Walk [...]

Bouw school Open Venster in Lombardijen hervat

Bouw school Open Venster in Lombardijen hervat [...]

Dak van de Doelen krijgt zes tennisbanen aan groen

Dak van de Doelen krijgt zes tennisbanen aan groen [...]

Minder dan 1400 coronagevallen, in Rotterdam 42

Minder dan 1400 coronagevallen, in Rotterdam 42 [...]

Ruiten van woning Feyenoord-directeur Koevermans ingegooid

Ruiten van woning Feyenoord-directeur Koevermans ingegooid [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,066VolgersVolg