Zes jaar cel geëist tegen Ridderkerker (57) verdacht van internationale drugssmokkel

Date:

Deel bericht:

Het Openbaar Ministerie heeft woensdag bij de rechtbank Amsterdam een gevangenisstraf geëist van zes jaar tegen een 57-jarige man uit Ridderkerk die wordt gezien als een onmisbare schakel in de uitvoer van transporten heroïne en cocaïne.

De officier van justitie van het Landelijk Parket houdt de man verantwoordelijk voor de illegale uitvoer van veertig kilo heroïne en een poging tot de smokkel van 61 kilo cocaïne in de zomer van 2019. De drugs waren verborgen op pallets met dozen spinnenvangers. De heroïne werd in augustus door de Britse douane in Dover onderschept.

- Advertisement -

Lees ook: 57-jarige Ridderkerker vast voor drugssmokkel naar Engeland


In een loods in Dordrecht trof de politie twee pallets aan met cocaïne tussen de spinnenvangers, die klaar stonden voor verzending naar Groot-Brittannië. De transporten bleken vertrokken vanuit de loods van de verdachte in Ridderkerk.

Mededaders
De verdachte ontkende zijn betrokkenheid bij de drugsexport en gaf ook geen inzage in het criminele netwerk met tot nu toe onbekend gebleven mededaders. Volgens de officier van justitie is het denkbaar dat de man zich door het geld had laten verleiden tot de georganiseerde misdaad.

Uitspraak
De rechtbank doet 20 november uitspraak.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Enorme ravage nadat metro’s tegen omgevallen boom aan rijden in Rotterdam!

Rotterdam - Op de metrolijn richting Metrostation Slinge is maandagavond een grote boom omgevallen. De boom viel door...

Forse rookontwikkeling bij brand in portiek Asterlo Rotterdam

Rotterdam - In een kelderbox van een portiekwoning aan de Asterlo in Rotterdam is zondagavond rond 22.22 uur...

Politie onderzoek na te water raken man Weizigtpark Dordrecht

Dordrecht - Vrijdagavond omstreeks 23:30 uur zijn de hulpdiensten groots gealarmeerd voor een persoon te water in het...

OM eist 14 jaar cel voor Youness el K. voor moord op Knut Rietveld

Rotterdam, 7 juni 2024 - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een gevangenisstraf van 14 jaar geëist tegen de...