donderdag, januari 21, 2021

Zes jaar cel geëist tegen Ridderkerker (57) verdacht van internationale drugssmokkel

Het Openbaar Ministerie heeft woensdag bij de rechtbank Amsterdam een gevangenisstraf geëist van zes jaar tegen een 57-jarige man uit Ridderkerk die wordt gezien als een onmisbare schakel in de uitvoer van transporten heroïne en cocaïne.

De officier van justitie van het Landelijk Parket houdt de man verantwoordelijk voor de illegale uitvoer van veertig kilo heroïne en een poging tot de smokkel van 61 kilo cocaïne in de zomer van 2019. De drugs waren verborgen op pallets met dozen spinnenvangers. De heroïne werd in augustus door de Britse douane in Dover onderschept.


Lees ook: 57-jarige Ridderkerker vast voor drugssmokkel naar Engeland


In een loods in Dordrecht trof de politie twee pallets aan met cocaïne tussen de spinnenvangers, die klaar stonden voor verzending naar Groot-Brittannië. De transporten bleken vertrokken vanuit de loods van de verdachte in Ridderkerk.

Mededaders
De verdachte ontkende zijn betrokkenheid bij de drugsexport en gaf ook geen inzage in het criminele netwerk met tot nu toe onbekend gebleven mededaders. Volgens de officier van justitie is het denkbaar dat de man zich door het geld had laten verleiden tot de georganiseerde misdaad.

Uitspraak
De rechtbank doet 20 november uitspraak.

Related Articles

Stroomuitval in jeugdgevangenis De Hartelborgt Spijkenisse

0
Spijkenisse - In jeugdgevangenis de Hartelborgt aan dr Borgtweg in Spijkenisse is woensdagavond de stroom...

Samenvatting Persconferentie woensdag 20 januari : voornemen voor avondklok, en beperking bezoekers thuis

0
Zojuist hebben Premier Rutte en minister De Jonge in een persconferentie nieuwe extra coronamaatregelen bekend...

Ontsnapte gevangene zit weer achter slot en grendel Rotterdam-Kralingen

0
Rotterdam - De politie heeft dinsdag de 21-jarige gevangene welke vrijdag was gevlucht tijdens begeleid...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,205FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg