Aanhoudingen na bestorming Kick Out Zwarte Piet-bijeenkomst in Den Haag

zaterdag 9 november 2019 13:34

Den Haag – Vrijdagavond 8 november zijn er vijf personen aangehouden voor openlijke geweldpleging en poging brandstichting. Deze aangehouden personen probeerden een bijeenkomst te verstoren van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) in de Beatrijsstraat.

Rond 19.30 uur kreeg de politie een melding dat er vernielingen werden gepleegd door een groep personen van een pand aan de Beatrijsstraat. Ter plaatse troffen agenten deze groep personen aan die op dat moment vernielingen aan het plegen waren en brand hadden gesticht.

In het pand vond op dat moment een bijeenkomst plaats waarbij ongeveer zeventig personen aanwezig waren. Uit onderzoek bleek dat er meerdere ramen van het pand en auto’s op de binnenplaats waren vernield.

In de nabijheid van het pand zijn vijf mannen aangehouden in de leeftijd van tussen de dertien en 37 jaar en woonachtig in Den Haag.

Onderzoek
De recherche is een uitgebreid onderzoek gestart. Dit onderzoek richt zich onder meer op het krijgen van het beeld wat er zich precies heeft afgespeeld en welke rol de aangehouden verdachten hierin hebben gehad.

De aangehouden verdachten blijven vastzitten voor verhoor.

 

0 reacties

Aanhoudingen na bestorming Kick Out Zwarte Piet-bijeenkomst in Den Haag
Schrijver:

 

 

Den Haag – Vrijdagavond 8 november zijn er vijf personen aangehouden voor openlijke geweldpleging en poging brandstichting. Deze aangehouden personen probeerden een bijeenkomst te verstoren van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) in de Beatrijsstraat.

Rond 19.30 uur kreeg de politie een melding dat er vernielingen werden gepleegd door een groep personen van een pand aan de Beatrijsstraat. Ter plaatse troffen agenten deze groep personen aan die op dat moment vernielingen aan het plegen waren en brand hadden gesticht.

In het pand vond op dat moment een bijeenkomst plaats waarbij ongeveer zeventig personen aanwezig waren. Uit onderzoek bleek dat er meerdere ramen van het pand en auto’s op de binnenplaats waren vernield.

In de nabijheid van het pand zijn vijf mannen aangehouden in de leeftijd van tussen de dertien en 37 jaar en woonachtig in Den Haag.

Onderzoek
De recherche is een uitgebreid onderzoek gestart. Dit onderzoek richt zich onder meer op het krijgen van het beeld wat er zich precies heeft afgespeeld en welke rol de aangehouden verdachten hierin hebben gehad.

De aangehouden verdachten blijven vastzitten voor verhoor.

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!