Jarenlange celstraffen na megavangst cocaïne in Rotterdamse haven

Date:

Deel bericht:

Rotterdam / Zaandam – Vrijdag 8 november heeft de Rotterdamse rechtbank zeven personen veroordeelt tot celstraffen van vijf tot zeven jaar in een strafzaak die draait om een megavangst cocaïne.

In juli 2018 deden agenten de vangst nadat zij de drugs op het spoor kwamen in de Rotterdamse haven. Zij volgden het spoor en kwamen uit bij een loods in Zaandam. In totaal troffen ze 1125 kilo (straatwaarde van 22 miljoen euro) aan in een container vol bevroren vis.

- Advertisement -

De container was afkomstig uit Ecuador en had Zaandam als bestemming. De vrachtwagen met drugs werd gevolgd, wat de dienders leidde tot de verdachten.

Inval
Op 20 juli 2018 deed de politie een inval in de loods. Zes verdachten waren afkomstig uit Gorinchem, Tiel, Utrecht, Albanië en de Verenigde Staten. Zij werden aangehouden in de loods wegens betrokkenheid bij het ophalen en het uithalen van de drugs. Een destijds 48-jarige Hagenaar, verdacht van het innemen van een organisatorische rol, werd in zijn woonplaats aangehouden.

Ook doorzocht de politie de woning van de Hagenaar, zijn bedrijfspanden in Rijswijk en Alphen aan den Rijn en een caravan in Bergambacht. Daar werden ook nog verboden middelen aangetroffen, die mogelijk gebruikt konden worden voor het vervaardigen van xtc.

Uitspraak
Het Openbaar Ministerie eiste gevangenisstraffen tussen de 6,5 en 10 jaar. De rechter heeft uiteindelijk vijf mannen een celstraf van vijf jaar opgelegd. Eén persoon kreeg zes en een half jaar cel en de laatste veroordeelde kreeg zeven jaar.

 

 

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Meerdere auto’s beschadigd na ongeval Strevelsweg Rotterdam

Rotterdam - Woensdagmiddag 24 april heeft een bestuurder een flinke ravage veroorzaakt met zijn voertuig. De bestuurder is door...

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval Havendijk Schiedam

Havendijk, Schiedam - Woensdagavond 24 april rond 18.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...

Aanhouding na melding steekpartij Brede Hilledijk Rotterdam

Rotterdam - Op de Brede Hilledijk is vanavond rond 19.45 uur een melding van een steekpartij geweest. De...