Twee mannen aangehouden voor mishandeling en bedreiging HTM-controleur in Delft

Date:

Share post:

Delft – Een toezichthouder van de HTM raakte zaterdag 9 november gewond nadat hij samen met zijn collega’s een aantal personen controleerden in een tram op de Phoenixstraat. Deze controle liep uit de hand waarbij er geweld werd gebruikt tegen de controleurs. Twee mannen (20, 24 jaar oud) uit Delft werden aangehouden.

Rond 09.00 kreeg de politie een melding dat er in een tram van lijn 19 op de tramhalte Phoenixstraat toezichthouders van de HTM werden belaagd door meerdere personen. Toen de agenten ter plaatse kwamen, bleek een vervoersbewijs controle uit de hand te zijn gelopen.

- Advertisement -

Bedreiging met scherp voorwerp
Een van de mannen gebruikte geweld bij zijn aanhouding. Een controleur verklaarde dat hij was bedreigd met een scherp voorwerp door één van de mannen toen hij zich kwam bemoeien met de aanhouding.

Bij het fouilleren van deze man en de andere mannen werd geen scherp voorwerp aangetroffen. Na onderzoek in de directe omgeving van de tram trof een agent op straat een mes aan en heeft deze in beslag genomen. Daarop werd ook de tweede verdachte aangehouden.

Verwonding
De controleur die bedreigd werd met het mes, zag later dat hij een lichte verwonding had opgelopen, welke mogelijk veroorzaakt was door het mes of door de schermutseling.

De recherche onderzoekt de zaak en de controleur van de HTM heeft aangifte gedaan.

Getuigenoproep
Bent u getuige geweest van dit incident in de tram of stond u op de halte? Neem dan contact op met de recherche van Bureau Delft via 0800-6070. Liever anoniem uw tip doorgeven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

- Advertisement -

Gerelateerd