Handhavers Rotterdam worden uitgerust met bodycams

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Alle handhavers in de gemeente Rotterdam gaan vanaf 2020 werken met bodycams. Al eerder werkte een vijftigtal handhavers als proef al met de camera’s op Rotterdam-Zuid.

In totaal gaat het om zo’n vierhonderd handhavers die worden uitgerust. De gemeente betaalt hiervoor een kwart miljoen euro.

- Advertisement -

De ambtenaren krijgen vaak te maken met incidenten waar de emoties hoog op kunnen lopen. De camera dient als preventief middel, maar ook zodat mogelijke bewijslast wordt opgenomen.

De stadswachten nemen niet continue op met het apparaat. De camera gaat aan zodra een situatie uit de hand lijkt te lopen. De handhaver geeft dit dan ook verbaal aan. Beelden die niet gebruikt worden, worden na twee weken vernietigd. Burgers mogen ook beelden opvragen.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Man raakt zwaargewond na steekpartij Mauritsstraat Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van dinsdag 11 juni op woensdag 12 juni heeft er een steekpartij plaatsgevonden...

Twee auto’s beschadigd na brand, mogelijk brandstichting Beverwaardseweg Rotterdam

Rotterdam - in de nacht van dinsdag 11 juni op woensdag 12 juni zijn er twee voertuigen in...

Man uit Schiedam opgepakt voor openlijke geweldpleging Coolsingel Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft een 30-jarige man uit Schiedam gearresteerd wegens openlijke geweldpleging in Rotterdam-Centrum. Het incident vond...

Containerbrand bij afvalverwerkingsbedrijf in Rotterdam: Tien medewerkers ademen teveel rook in

Rotterdam - Bij een containerbrand bij een afvalverwerkingsbedrijf aan de Benno Premselastraat in Rotterdam hebben zeker tien medewerkers teveel...