Politie houdt vluchtende automobilist aan na waarschuwingsschot in Rotterdamse wijk Charlois

Date:

Share post:

- Advertisement -

Rotterdam – Zondagavond 17 november heeft de politie een waarschuwingsschot moeten lossen om een vluchtende man aan te kunnen houden.

Surveillerende agenten zagen op de Doklaan de auto slingeren en trokken het kenteken door het systeem. Het bleek dat de ten naam gestelde geen geldig rijbewijs had en meerdere overtredingen op zijn naam had staan. Genoeg reden voor de politie om een controle uit te voeren.

De agenten gaven de man een stopteken. De automobilist had hier duidelijk geen zin in en ging ervandoor, waarna de politie de achtervolging inzette. In de vluchtpoging beschadigde de man meerdere auto’s.

Op de Voornsestraat reed de bestuurder zich vast en vluchtte hij te voet verder. Agenten waren uiteindelijk genoodzaakt een waarschuwingsschot te lossen om de man tot stoppen te manen. Daarop kon de man, een 28-jarige Rotterdammer, worden aangehouden.

De man bleek later onder invloed van THC en hij had diverse verdovende middelen op zak, waaronder een zakje met een “dealershoeveelheid” pillen.

- Advertisement -

Gerelateerd