Agenten treffen drugs en vuurwerk aan bij inval Honselersdijk

Date:

Share post:

- Advertisement -

Honselersdijk – In een lopend onderzoek heeft de politie op dinsdagochtend 19 november een inval verricht aan de Spongenloet. Tijdens deze inval zijn drugs en illegaal vuurwerk in beslag genomen. Er is een verdachte aangehouden.

In verband met de mogelijke gevaarzetting betrad een speciaal team van de politie in alle vroegte het pand. Op het terrein, in containers en in het pand, stonden vaten met onbekende stof. Nadat bleek dat er geen personen in en rondom het pand aanwezig waren, werd er zorgvuldig onderzoek gedaan.

Experts van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) controleerden de vaten. Agenten met speur- en drugshonden doorzochten het pand. Specialisten van het Advanced Search Team (AST) van Defensie zochten naar verborgen ruimtes in het pand en op het perceel. Daarbij zette het AST team een graafmachine in.

Inbeslagnames en aanhouding
Agenten vonden op het perceel in totaal 600 kilo illegaal vuurwerk en een aantal kilo’s hennep. Een verdachte, 51-jarige man uit Wateringen, is in een woning aangehouden en wordt gehoord over zijn betrokkenheid bij de vondst. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.


Illegale goederen melden
De politie roept altijd mensen op om vermoedens van opslag of productie van illegale goederen te melden. Plekken als een wietkwekerij of ruimte gebruikt als opslag voor (illegaal) vuurwerk, kunnen levensgevaarlijk zijn voor de omgeving.

Wilt u een tip melden? Dit kan via het algemene politienummer via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

- Advertisement -

Gerelateerd