Verstekelingen op vrachtschip Vlaardingen afkomstig uit Midden-Oosten

Date:

Deel bericht:

Vlaardingen – De vreemdelingen die dinsdag 19 november werden aangetroffen in een koelcontainer op een vrachtschip komen vermoedelijk uit het Midden-Oosten, voornamelijk Koeweit en Irak. Het onderzoek naar de identiteitvastelling is nog vol gaande, dus de definitieve herkomst kan nog niet met zekerheid worden vastgesteld.

Onder de 25 personen zijn zes minderjarigen. De chauffeur van de vrachtwagen is een 39-jarige man uit Roemenië. Zijn rol wordt onderzocht.

- Advertisement -

In de avond draaide een vrachtschip dat onderweg was naar Engeland om, nadat was gebleken dat er verstekelingen aan boord waren. Het schip keerde terug naar de Vulcaanhaven in Vlaardingen, waar de 25 personen van boord werden gehaald.

Medische zorg
De verstekelingen hadden zich verscholen gehouden in een koelcontainer, waardoor bij terugkomst medische zorg de eerste prioriteit kreeg. Zij werden onderzocht door het massaal uitgerukte ambulancepersoneel.

Twee van hen werden overgebracht naar het ziekenhuis, omdat zij zich niet lekker voelden. Zij konden in de loop van de nacht het ziekenhuis verlaten.

Vreemdelingenpolitie
Alle verstekelingen zijn aangehouden en overgedragen aan de AVIM (Afdeling Vreemdelingenpolitie Identificatie en Mensenhandel) en worden gehoord. Er zal ook worden gekeken of zij mogelijk in een ander land een verblijfsvergunning hebben aangevraagd. Als dat het geval is, worden zij naar dat land terug gestuurd.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Wandelaar valt in sloot in Ridderkerk

Ridderkerk - Woensdagochtend 27 maart rond 12.00 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden waar een wandelaar op een...

Bestuurder van bestelbus schept fietster bij uitrijden parkeervak, vrouw gewond Grote Visserijstraat Rotterdam

Rotterdam - Dinsdagmiddag 26 maart rond 17.00 uur heeft er op de Grote Visserijstraat in Rotterdam een ongeval...

Gewonde na uitslaande brand Beverstraat Rotterdam

Rotterdam - Bij een felle brand aan de Beverstraat in Rotterdam-Feijenoord zijn afgelopen nacht een aantal mensen gewond...