Politie start onderzoek na circuleren van schokkende filmpjes van mishandelingen in Gorinchem

Date:

Deel bericht:

Gorinchem – Een aantal filmpjes met grove mishandelingen door mogelijk dezelfde dadergroep zorgen voor afschuw en bezorgdheid in Gorinchem. De politie werd vrijdag op de beelden gewezen en heeft een groot aantal van de verdachten inmiddels geïdentificeerd.

Eind vorige week werd de politie door verschillende melders gewezen op een vreselijk filmpje. Een groep jongens belaagt een jonge knul en mishandelt hem op een schofterige manier. Er was op dat moment nog geen aangifte of melding binnen van de mishandeling.

- Advertisement -

Het incident bleek niet op zichzelf te staan: De politie heeft vijf aangiftes in behandeling die een link lijken te hebben met deze dadergroep. De slachtoffers zijn allemaal rond de 14 jaar oud. Ook hiervan circuleren filmpjes.

Geholpen door vele getuigen die de betrokkenen en verdachten denken te herkennen, is direct een onderzoek gestart. Inmiddels heeft de politie een van de slachtoffers gevonden en gesproken en heeft hij aangifte gedaan.

Schokkende reacties
De filmpjes werden massaal gedeeld en mensen reageerden massaal. Iedereen was zeer geschokt door het voorval en op internet ontstond een ware klopjacht naar de daders. Nu de politie op de hoogte is, roepen zij op het delen te stoppen:

“Hoewel de beelden zeker bijdragen aan het onderzoek, kan het blijven delen van de video’s voor de slachtoffers en hun ouders erg confronterend en schadelijk zijn. We roepen iedereen dan ook op om te stoppen met verdere verspreiding, en waar mogelijk de filmpjes offline te halen.”

Aanhoudingen volgen
De recherche is nu druk bezig met het analyseren van alle beelden, het bij elkaar brengen van informatie en het uitzoeken wie waarvoor verantwoordelijk is. Er is inmiddels een aantal verdachten in beeld, aanhoudingen zullen snel volgen.

Nieuwe informatie melden
Denk je dat je informatie of beelden hebt die de politie nog niet heeft, stuur het dan vooral naar de politie op. Je kunt contact opnemen via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Veel schade na explosie door zwaar vuurwerk Pelgrimstraat Rotterdam

Rotterdam - Bij een portiekwoning aan de Pelgrimstraat in Rotterdam is maandagavond rond 22.53 uur veel schade aan...

Cocaïnewasserij aangetroffen in woning Acaciastraat Ridderkerk

Ridderkerk - In een hoekwoning aan de Acaciastraat in Ridderkerk is maandagavond een cocaïnewasserij aangetroffen. Buurtbewoners schakelde de...

Auto belandt in water Oude Maas in Heinenoord

Heinenoord - Vandaag is een auto te water geraakt in de Oude Maas ter hoogte van de Boonsweg...

Wereldwijde computerstoring treft Rotterdam The Hague Airport

De wereldwijde computerstoring zorgt voor ook grote problemen bij luchthaven Rotterdam The Hague Airport. Vooral het inchecken verloopt...