vrijdag, juni 18, 2021
19 C
Rotterdam
vrijdag 18 juni 2021

Politie start onderzoek na circuleren van schokkende filmpjes van mishandelingen in Gorinchem

Gorinchem – Een aantal filmpjes met grove mishandelingen door mogelijk dezelfde dadergroep zorgen voor afschuw en bezorgdheid in Gorinchem. De politie werd vrijdag op de beelden gewezen en heeft een groot aantal van de verdachten inmiddels geïdentificeerd.

Eind vorige week werd de politie door verschillende melders gewezen op een vreselijk filmpje. Een groep jongens belaagt een jonge knul en mishandelt hem op een schofterige manier. Er was op dat moment nog geen aangifte of melding binnen van de mishandeling.

Het incident bleek niet op zichzelf te staan: De politie heeft vijf aangiftes in behandeling die een link lijken te hebben met deze dadergroep. De slachtoffers zijn allemaal rond de 14 jaar oud. Ook hiervan circuleren filmpjes.

Geholpen door vele getuigen die de betrokkenen en verdachten denken te herkennen, is direct een onderzoek gestart. Inmiddels heeft de politie een van de slachtoffers gevonden en gesproken en heeft hij aangifte gedaan.

Schokkende reacties
De filmpjes werden massaal gedeeld en mensen reageerden massaal. Iedereen was zeer geschokt door het voorval en op internet ontstond een ware klopjacht naar de daders. Nu de politie op de hoogte is, roepen zij op het delen te stoppen:

“Hoewel de beelden zeker bijdragen aan het onderzoek, kan het blijven delen van de video’s voor de slachtoffers en hun ouders erg confronterend en schadelijk zijn. We roepen iedereen dan ook op om te stoppen met verdere verspreiding, en waar mogelijk de filmpjes offline te halen.”

Aanhoudingen volgen
De recherche is nu druk bezig met het analyseren van alle beelden, het bij elkaar brengen van informatie en het uitzoeken wie waarvoor verantwoordelijk is. Er is inmiddels een aantal verdachten in beeld, aanhoudingen zullen snel volgen.

Nieuwe informatie melden
Denk je dat je informatie of beelden hebt die de politie nog niet heeft, stuur het dan vooral naar de politie op. Je kunt contact opnemen via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Related Articles

Grote verkeersactie strand Nesselande: 45 bekeuringen, 3 aanhoudingen en een mes van straat

0
Rotterdam - De politie heeft vrijdag 17 juni groots uitgepakt met een verkeerscontrole rondom het...

Zwaargewonde na steekpartij Dr Albert Schweitzerstraat Bergambacht

0
Bergambacht - Een persoon is donderdagavond rond 18.00 uur zwaargewond geraakt na een steekpartij op...

Gewonde na steekpartij Wolphaertsbocht Rotterdam

0
Rotterdam - Bij een steekpartij op de Wolphaertsbocht in Rotterdam is donderdagmiddag een man gewond...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

GroenLinks: ondersteuning voor Rotterdams zorgpersoneel

GroenLinks: ondersteuning voor Rotterdams zorgpersoneel [...]

16 bekeuringen op hotspotlocaties in Rotterdam

16 bekeuringen op hotspotlocaties in Rotterdam [...]

Gemiddeld vijf coronabesmettingen per Songfestivalshow

Gemiddeld vijf coronabesmettingen per Songfestivalshow [...]

Aanhouding voor bedreiging raadsleden rond Feyenoord City

Aanhouding voor bedreiging raadsleden rond Feyenoord City [...]

Vrienden aan de Maas komen niet naar stadhuis

Vrienden aan de Maas komen niet naar stadhuis [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
7,978VolgersVolg