zondag, september 26, 2021
15.4 C
Rotterdam
zondag 26 september 2021

Politie start onderzoek na circuleren van schokkende filmpjes van mishandelingen in Gorinchem

Gorinchem – Een aantal filmpjes met grove mishandelingen door mogelijk dezelfde dadergroep zorgen voor afschuw en bezorgdheid in Gorinchem. De politie werd vrijdag op de beelden gewezen en heeft een groot aantal van de verdachten inmiddels geïdentificeerd.

Eind vorige week werd de politie door verschillende melders gewezen op een vreselijk filmpje. Een groep jongens belaagt een jonge knul en mishandelt hem op een schofterige manier. Er was op dat moment nog geen aangifte of melding binnen van de mishandeling.

Het incident bleek niet op zichzelf te staan: De politie heeft vijf aangiftes in behandeling die een link lijken te hebben met deze dadergroep. De slachtoffers zijn allemaal rond de 14 jaar oud. Ook hiervan circuleren filmpjes.

Geholpen door vele getuigen die de betrokkenen en verdachten denken te herkennen, is direct een onderzoek gestart. Inmiddels heeft de politie een van de slachtoffers gevonden en gesproken en heeft hij aangifte gedaan.

Schokkende reacties
De filmpjes werden massaal gedeeld en mensen reageerden massaal. Iedereen was zeer geschokt door het voorval en op internet ontstond een ware klopjacht naar de daders. Nu de politie op de hoogte is, roepen zij op het delen te stoppen:

“Hoewel de beelden zeker bijdragen aan het onderzoek, kan het blijven delen van de video’s voor de slachtoffers en hun ouders erg confronterend en schadelijk zijn. We roepen iedereen dan ook op om te stoppen met verdere verspreiding, en waar mogelijk de filmpjes offline te halen.”

Aanhoudingen volgen
De recherche is nu druk bezig met het analyseren van alle beelden, het bij elkaar brengen van informatie en het uitzoeken wie waarvoor verantwoordelijk is. Er is inmiddels een aantal verdachten in beeld, aanhoudingen zullen snel volgen.

Nieuwe informatie melden
Denk je dat je informatie of beelden hebt die de politie nog niet heeft, stuur het dan vooral naar de politie op. Je kunt contact opnemen via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Related Articles

Politie onderzoekt schietpartij Gorslaan Oostvoorne

0
Oostvoorne - Op de Gorslaan in Oostvoorne heeft zaterdag tegen het einde van de avond...

Poging overval tankstation De Olm Krimpen aan den IJssel

0
Krimpen aan den Ijssel - Een tankstation aan de Olm in Krimpen aan den IJssel...

Protestmars in Den Haag tegen coronapas

0
Den Haag - Zaterdagmiddag 25 september heeft een duizendtal betogers een protestmars gelopen in de...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Niet overal controleren restaurants, kantines en cafés

Niet overal controleren restaurants, kantines en cafés [...]

Man aangehouden voor dreigen met bom in metro Rotterdam

Man aangehouden voor dreigen met bom in metro Rotterdam [...]

Het Zuidplein zet schoonmakers Ikazia in het zonnetje

Het Zuidplein zet schoonmakers Ikazia in het zonnetje [...]

14 schoten in de Beverwaard; politie vindt alleen hulzen

14 schoten in de Beverwaard; politie vindt alleen hulzen [...]

Rotterdam wil 1,2 miljoen investeren in fietsenstalling

Rotterdam wil 1,2 miljoen investeren in fietsenstalling [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,065VolgersVolg