zondag, juni 13, 2021
23.1 C
Rotterdam
zondag 13 juni 2021

Politie verricht vier aanhoudingen voor steekpartijen Rotterdam-Zuid

Rotterdam – De politie hield dinsdag opnieuw vier jongeren aan voor betrokkenheid bij het steekincident, dat donderdag 17 oktober plaatsvond in bus 70 in Charlois. De jongens zijn tussen de 16 en 18 jaar oud.

Voertuig met zwaailicht langs de weg
Op die bewuste avond vonden op de Slinge, Asterlo en Schere diverse vechtpartijen plaats. Daarbij werd ook gestoken. Op de Diepenhorst werd een jongen met een steekwond aangetroffen. Later meldde een andere jongen zichzelf met een steekwond bij een ziekenhuis. De verdachten zijn, onder toezicht van hun ouders, in Rotterdam-Zuid en Ommoord van hun bed gelicht.

Aanhoudingen 12 november
Vorige week dinsdag werden ook al vier jongeren in hun ouderlijk huis aangehouden. Eén van hen, een 17-jarige jongen, zit nog vast. De drie anderen zijn door de rechter commissaris geschorst, maar blijven nog wel verdachte in de zaak. In hun woningen werden diverse gestolen goederen aangetroffen, waaronder twee scooters. Deze zijn in beslag genomen.

De officier van justitie besloot dat de vier jongens die dinsdag 19 november werden aangehouden, na verhoor naar huis konden. Ze krijgen na afronding van het onderzoek een dagvaarding.

Steekpartij Montessoriweg
Een 16-jarige Rotterdamse jongen, die al werd verdacht van betrokkenheid bij de steekpartij aan de Montessoriweg, is nu ook officieel als verdachte aangemerkt voor het steekincident dat in bus 70 plaatsvond. Op 12 november is er door de jeugdraadkamer besloten de hechtenis van deze jongeman met 30 dagen te verlengen.

Aanpak wapenbezit jongeren
In Charlois en IJsselmonde zijn twee jeugdgroepen actief, die regelmatig de confrontatie met elkaar aangaan. Daarbij schuwen ze geweld niet. Het zijn allemaal jongens in de leeftijd van ongeveer 13 tot en met 20 jaar. Deze groepen zijn goed in beeld bij gemeente en politie.

De gemeente Rotterdam, de politie en het Openbaar Ministerie hebben een integrale aanpak afgesproken, waarbij direct en de komende periode verschillende stappen worden gezet. Met verscherpt toezicht en preventief fouilleeracties door politie en jeugdhandhavers van de gemeente, gesprekken door wijkagenten en jongerenwerkers wordt beoogd om de angel uit het conflict te halen. Scholen worden actief betrokken bij deze aanpak en de ouders van deze jongeren gewezen op hun verantwoordelijkheid en betrokkenheid bij hun kind.

Meer informatie?
Ondanks de verschillende aanhoudingen is de politie nog steeds op zoek naar meer informatie over de exacte toedracht van de steekpartijen in zowel bus 70 als die op de Montessoriweg. Al deze informatie kan gemeld worden via 0900-8844, het tipformulier op politie.nl of op via WhatsApp op: 06-39855309.

Related Articles

Overleden man aangetroffen in water De Noord Ablasserdam

0
Alblasserdam - In rivier de Noord is zondagmorgen het stoffelijk overschot van een man aangetroffen....

Auto slaat over de kop, A20 dicht bij Rotterdam Delfshaven

0
Rotterdam - Op de A20 heeft aan het begin van de middag een ongeval plaatsgevonden....

Forse woningbrand aan Rivierweg in Capelle aan den IJssel

0
Capelle a/d IJssel - Zondag 13 juni is rond 13.15 uur brand ontstaan in een...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Van 't Hof (ex-RTV Rijnmond) dankt kijkers voor reacties

Van 't Hof (ex-RTV Rijnmond) dankt kijkers voor reacties [...]

Delftsevaart (Afl.31)

Delftsevaart (Afl.31) [...]

Achtervolging op A16 eindigt op rotonde in Zwijndrecht

Achtervolging op A16 eindigt op rotonde in Zwijndrecht [...]

Flinke verkeersopstopping bij ongeval op rijksweg A20

Flinke verkeersopstopping bij ongeval op rijksweg A20 [...]

Stad vast. Beroep op Leefbaar: Roep deze wethouder tot orde

Stad vast. Beroep op Leefbaar: Roep deze wethouder tot orde [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg