zondag, december 5, 2021
5.1 C
Rotterdam
zondag 5 december 2021

Sinterklaasintocht in Rijswijk; KOZP-demonstratie rustig verlopen

- advertentie -

Rijswijk – Zaterdag 23 november deed de Sint nog een aantal gemeentes aan in Nederland waar de goedheiligman nog niet de kans had gehad om zijn entree te maken. Een van die steden was Rijswijk, waar hij vergezeld werden door zwarte pieten.

De Sint heeft met zijn stoet een tour gemaakt door Rijswijk. Zo is hij onder andere in het oude centrum geweest en hierna naar winkelcentrum In De Boogaard gegaan. Het was al met al een gezellige dag.

Artikel loopt door onder foto

KOZP
Omdat Rijswijk nog een van de plaatsen is met volledig zwarte pieten kwam Kick Out Zwart Piet demonstreren. Zij kregen een plek aangewezen langs de route. Zelf waren ze niet geheel tevreden met de plek, omdat ze niet zichtbaar genoeg zouden zijn.

artikel loopt door onder video

Op de demonstratie kwamen ook veel voorstanders af van zwarte piet. De politie zorgde voor ruimte afstand tussen beide groepen, zodat een eventuele confrontatie snel voorkomen kon worden.

Pro-Pieten
Naast de KOZP-demonstranten, waren er ook enkele pro-pieten, van wie sommige uitgedost en al. Rondom de locatie van de KOZP-demonstratie wilden zij onder andere snoepgoed uitdelen, maar dit werd zo dicht bij de andere demonstratie niet getolereerd door de politie.

De groep werd gevorderd de omgeving te verlaten. Dit duurde schijnbaar te lang, waarna enkele aanhoudingen volgden. Voor zover bekend zijn er drie aanhoudingen geweest.

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,113VolgersVolg
- advertentie -