In totaal vier verdachten vast voor steekincident in bus 70 in Charlois Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Opnieuw zijn er twee aanhoudingen voor het steekincident dat donderdag 17 oktober plaatsvond in bus 70 in Charlois. Het gaat om twee 17-jarige jongens uit Rotterdam. Eerder werden hier al acht jongeren voor opgepakt.

Op de avond van donderdag 17 oktober vonden op de Slinge, Asterlo en Schere diverse vechtpartijen plaats. Daarbij werd ook gestoken.

- Advertisement -

Op de Diepenhorst werd een jongen met een steekwond aangetroffen en later meldde een andere jongen zichzelf met een steekwond bij een ziekenhuis.

Nog vier personen vast
Op 12 en 19 november werden in totaal al acht aanhoudingen verricht. Van deze groep zit nog één verdachte vast, een 17-jarige Rotterdammer.

Daarnaast is ook een 16-jarige Rotterdammer gehouden die eerder werd opgepakt voor betrokkenheid bij een steekpartij aan de Montessoriweg. Hij wordt nu ook aangemerkt als verdachte voor het steekincident in bus 70. Op 12 november is door de jeugdraadkamer besloten zijn hechtenis met 30 dagen te verlengen.

Tesamen met de twee recente aanhoudingen zitten er in totaal vier verdachten vast voor de steekincidenten.

Rivaliserende jeugdgroepen
In Charlois en IJsselmonde zijn twee jeugdgroepen actief, die regelmatig de confrontatie met elkaar aangaan. Daarbij schuwen ze geweld niet. Het zijn allemaal jongens in de leeftijd van ongeveer 13 tot en met 20 jaar. De gemeente en politie houdt de jongens in de gaten.

Tips melden
Ondanks de verschillende aanhoudingen is de politie nog steeds op zoek naar meer informatie over de exacte toedracht van de steekpartijen in zowel bus 70 als die op de Montessoriweg. Al deze informatie kan gemeld worden via 0900-8844 of op via WhatsApp op 06-39855309. Uiteraard is anoniem tips melden ook mogelijk via 0800-7000.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Auto zwaar beschadigd door brand Lavendelstraat Rotterdam

Rotterdam - Een personenauto is maandagavond zwaar beschadigd geraakt nadat er brand in het motorcompartiment uitbrak. De auto...

Veel schade na explosie door zwaar vuurwerk Pelgrimstraat Rotterdam

Rotterdam - Bij een portiekwoning aan de Pelgrimstraat in Rotterdam is maandagavond rond 22.53 uur veel schade aan...

Cocaïnewasserij aangetroffen in woning Acaciastraat Ridderkerk

Ridderkerk - In een hoekwoning aan de Acaciastraat in Ridderkerk is maandagavond een cocaïnewasserij aangetroffen. Buurtbewoners schakelde de...

Hulpdiensten rukken groots uit voor lekkage van gevaarlijke stof Botlekweg Rotterdam

Botlek Rotterdam - Maandagmiddag even voor klokslag 16:00 uur is er een lekkage ontstaan in een pijpleiding op...