zaterdag, november 27, 2021
2.9 C
Rotterdam
zaterdag 27 november 2021

Rotterdamse politie neemt vermagerde hond in beslag na tip

- advertentie -

Rotterdam – De politie heeft naar aanleiding van een tip een ernstig vermagerde hond in beslag genomen. “Wij schrokken ons kapot”, schrijft de basiseenheid Charlois.

Een inwoner van de stad maakte een melding over een verwaarloosde hond. De politie ging kijken en waren geschrokt over de toestand van de hond, waarna ze deze in beslag hebben genomen.

De hond is nu elders ondergebracht waar het beestje goede voeding en verzorging krijgt om te kunnen herstellen. De eigenaar heeft een passende straf gekregen, zo laat de politie weten. De eigenaar zal voortaan in de gaten worden gehouden en de Dierenpolitie zal extra bezoekjes brengen.


Dierenpolitie
Om verwaarlozing en dierenleed aan te pakken, werden in 2011 de eerste dienders voor de dierenpolitie opgeleid. Dit zijn agenten met een extra neventaak gericht op de opsporing en handhaving in het kader van dierenwelzijn.

Voor acute nood en/of gewonde dieren, of wanneer een dier een gevaar voor zichzelf en de veiligheid van mensen oplevert, kunt u bellen met het speciale nummer 144.

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,109VolgersVolg
- advertentie -