Rotterdamse politie neemt vermagerde hond in beslag na tip

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie heeft naar aanleiding van een tip een ernstig vermagerde hond in beslag genomen. “Wij schrokken ons kapot”, schrijft de basiseenheid Charlois.

Een inwoner van de stad maakte een melding over een verwaarloosde hond. De politie ging kijken en waren geschrokt over de toestand van de hond, waarna ze deze in beslag hebben genomen.

- Advertisement -

De hond is nu elders ondergebracht waar het beestje goede voeding en verzorging krijgt om te kunnen herstellen. De eigenaar heeft een passende straf gekregen, zo laat de politie weten. De eigenaar zal voortaan in de gaten worden gehouden en de Dierenpolitie zal extra bezoekjes brengen.


Dierenpolitie
Om verwaarlozing en dierenleed aan te pakken, werden in 2011 de eerste dienders voor de dierenpolitie opgeleid. Dit zijn agenten met een extra neventaak gericht op de opsporing en handhaving in het kader van dierenwelzijn.

Voor acute nood en/of gewonde dieren, of wanneer een dier een gevaar voor zichzelf en de veiligheid van mensen oplevert, kunt u bellen met het speciale nummer 144.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Opnieuw explosie in woning Nieuwe Crooswijkseweg Rotterdam

Rotterdam - Bij een woning aan de Nieuwe Crooswijkseweg in Rotterdam-Crooswijk is afgelopen nacht geprobeerd om een explosief...

Explosie bij woning Averdijk Rotterdam IJsselmonde mogelijk vergissing

In Rotterdam IJsselmonde, aan de Averdijk, heeft zich in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie voorgedaan,...

Man (82) overleden na ongeluk met scootmobiel in Rotterdam

Een 82-jarige man is woensdag overleden nadat hij dinsdagmiddag betrokken was bij een ongeluk met zijn scootmobiel, zo...