Gemeente Rotterdam geeft €100,- als extraatje aan tieners uit arme gezinnen

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De gemeente heeft besloten om het Jeugd-tegoed voor jongeren van 12 tot en met 17 jaar in gezinnen met een laag inkomen te verhogen naar vijfhonderd euro. Hiermee krijgen ze allen een extraatje van honderd euro.

Het Jeugd-tegoed is een geldbedrag op de Rotterdampas die jongeren kunnen uitgeven bij aangesloten winkels en bedrijven. Hier kunnen ze onder andere kleding en schoolspullen van kopen. Op deze manier kunnen deze kinderen makkelijker meedoen op school en in hun vrije tijd.

- Advertisement -

Onvoldoende te besteden
Uit de Minima Effect Rapportage Rotterdam (MER) van het Nibud blijkt dat met name Rotterdamse gezinnen met kinderen boven de 12 jaar en een laag inkomen onvoldoende te besteden hebben. Dit komt vooral doordat de kosten van het levensonderhoud voor deze gezinnen relatief hoog zijn, net als de kosten voor school en hobby’s.

Het is voor gemeenten onmogelijk om het gehele tekort voor deze gezinnen te compenseren. Het Rijk is namelijk primair verantwoordelijk voor het bieden van bestaanszekerheid. Gemeenten kunnen alleen het inkomen aanvullen gericht op meedoen.

Extra geld voor de Kerstdagen
Om op korte termijn iets te kunnen doen aan het financiële tekort voor gezinnen met een laag inkomen heeft de gemeenteraad besloten om het Jeugd-tegoed met terugwerkende kracht tot 1 maart 2019 te verhogen naar €500,- per jongere. Jongeren die al een jeugd-tegoed krijgen, ontvangen voor de kerstdagen een brief van de gemeente. Het gaat om 8.700 jongeren.


Wilt u meer weten over het programma? Lees dan verder op www.jeugdtegoed.nl.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Meerdere auto’s beschadigd na ongeval Strevelsweg Rotterdam

Rotterdam - Woensdagmiddag 24 april heeft een bestuurder een flinke ravage veroorzaakt met zijn voertuig. De bestuurder is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...

Beknelling na ongeval op A15 bij Rotterdam, vertraging voor verkeer richting Europoort

Rotterdam - Dinsdagochtend 23 april is de A15 deels afgesloten na een ongeval tussen een vrachtwagen en een...

Schade bij woning na explosie op Blekerslaan in Rotterdam, minderjarige verdachte aangehouden

Rotterdam - In de nacht van zondag op maandag 22 april heeft een explosie plaatsgevonden bij een woning...