dinsdag, juni 22, 2021
13.4 C
Rotterdam
dinsdag 22 juni 2021

Drie jaar celstraf en rijontzegging voor veroorzaker fataal ongeval Dordrecht

Dordrecht / Hendrik-Ido-Ambacht – Een 22-jarige man heeft in de rechtbank in Den Haag een gevangenisstraf van 36 maanden en een rijontzegging van 5 jaar opgelegd gekregen voor het veroorzaken van een ernstig verkeersongeval. Bij dit ongeval overleed een passagier en raakte de tweede passagier zwaar gewond.

In de nacht van 13 januari 2018 reed verdachte onder invloed van alcohol met hoge snelheid bij de Stadsbrug in Dordrecht. Hij reed ongeveer 80 kilometer per uur waar maximaal 50 is toegestaan, haalde een aantal auto’s in waarbij hij gebruik maakte van de busbaan en verloor de controle over zijn auto.

De bestuurder en een inzittende raakten gewond. Voor een derde inzittende mocht de hulp niet baten en kwam deze te overlijden. De mannen waren allen woonachtig in Hendrik-Ido-Ambacht.

Negen keer toegestane hoeveelheid alcohol
De man had ongeveer negen keer de toegestane hoeveelheid alcohol voor een beginnend bestuurder op. Volgens de rechtbank heeft de man zeer onvoorzichtig en onoplettend  gereden en heeft hij een zeer hoge mate van schuld aan het ongeval.

​Gevangenisstraf en rijontzegging
Bij het bepalen van de strafmaat vindt de rechtbank het strafverhogend dat door toedoen van verdachte twee slachtoffers zijn gevallen: een jongeman is overleden en een andere jongeman is  ernstig gewond geraakt.

Medeweggebruikers die het ongeval zagen en de slachtoffers kwamen helpen, hebben schokkende beelden gezien. Hiervan kunnen zij nog lang last hebben gehad. Bovendien klinkt in de samenleving steeds vaker de roep om meer handhaving en zwaardere straffen in verband met rijden onder invloed.

De rechtbank houdt in zijn voordeel rekening met de jonge leeftijd van de verdachte, dat hij zelf ook door het ongeval getroffen is en het tijdsverloop. Alles bij elkaar opgeteld komt de rechtbank tot een gevangenisstraf van 36 maanden en een rijontzegging van 5 jaar.

Related Articles

Drie aanhoudingen na gewapende overval bij 68-jarige Rotterdamse

0
Rotterdam - Maandagmiddag 21 juni heeft de politie drie mannen aangehouden, nadat zij een overval...

Gewonde bij steekincident in Zoetermeer

0
Zoetermeer - Maandagmiddag 21 juni is even na drie uur een man gewond geraakt bij...

Rotterdamse politie neemt illegaal Afrikaans hout in beslag bij importeur

0
Rotterdam - In een onderzoek naar een Nederlandse houtimporteur heeft de politie op maandag 21...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

'Ga woningen bouwen en laat ons DNA met rust'

'Ga woningen bouwen en laat ons DNA met rust' [...]

Drie mannen vast voor overval op 68-jarige vrouw in Charlois

Drie mannen vast voor overval op 68-jarige vrouw in Charlois [...]

Imposante aanblik 'Amazon' McDermott in Waalhaven

Imposante aanblik 'Amazon' McDermott in Waalhaven [...]

Automobilist naar ziekenhuis na ongeval op Rotterdam-Zuid

Automobilist naar ziekenhuis na ongeval op Rotterdam-Zuid [...]

Weer 13 insprekers langs raad over Feyenoord City

Weer 13 insprekers langs raad over Feyenoord City [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
7,990VolgersVolg