Drie jaar celstraf en rijontzegging voor veroorzaker fataal ongeval Dordrecht

Date:

Deel bericht:

Dordrecht / Hendrik-Ido-Ambacht – Een 22-jarige man heeft in de rechtbank in Den Haag een gevangenisstraf van 36 maanden en een rijontzegging van 5 jaar opgelegd gekregen voor het veroorzaken van een ernstig verkeersongeval. Bij dit ongeval overleed een passagier en raakte de tweede passagier zwaar gewond.

In de nacht van 13 januari 2018 reed verdachte onder invloed van alcohol met hoge snelheid bij de Stadsbrug in Dordrecht. Hij reed ongeveer 80 kilometer per uur waar maximaal 50 is toegestaan, haalde een aantal auto’s in waarbij hij gebruik maakte van de busbaan en verloor de controle over zijn auto.

- Advertisement -

De bestuurder en een inzittende raakten gewond. Voor een derde inzittende mocht de hulp niet baten en kwam deze te overlijden. De mannen waren allen woonachtig in Hendrik-Ido-Ambacht.

Negen keer toegestane hoeveelheid alcohol
De man had ongeveer negen keer de toegestane hoeveelheid alcohol voor een beginnend bestuurder op. Volgens de rechtbank heeft de man zeer onvoorzichtig en onoplettend  gereden en heeft hij een zeer hoge mate van schuld aan het ongeval.

​Gevangenisstraf en rijontzegging
Bij het bepalen van de strafmaat vindt de rechtbank het strafverhogend dat door toedoen van verdachte twee slachtoffers zijn gevallen: een jongeman is overleden en een andere jongeman is  ernstig gewond geraakt.

Medeweggebruikers die het ongeval zagen en de slachtoffers kwamen helpen, hebben schokkende beelden gezien. Hiervan kunnen zij nog lang last hebben gehad. Bovendien klinkt in de samenleving steeds vaker de roep om meer handhaving en zwaardere straffen in verband met rijden onder invloed.

De rechtbank houdt in zijn voordeel rekening met de jonge leeftijd van de verdachte, dat hij zelf ook door het ongeval getroffen is en het tijdsverloop. Alles bij elkaar opgeteld komt de rechtbank tot een gevangenisstraf van 36 maanden en een rijontzegging van 5 jaar.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Enorme ravage nadat metro’s tegen omgevallen boom aan rijden in Rotterdam!

Rotterdam - Op de metrolijn richting Metrostation Slinge is maandagavond een grote boom omgevallen. De boom viel door...

Forse rookontwikkeling bij brand in portiek Asterlo Rotterdam

Rotterdam - In een kelderbox van een portiekwoning aan de Asterlo in Rotterdam is zondagavond rond 22.22 uur...

Politie onderzoek na te water raken man Weizigtpark Dordrecht

Dordrecht - Vrijdagavond omstreeks 23:30 uur zijn de hulpdiensten groots gealarmeerd voor een persoon te water in het...

OM eist 14 jaar cel voor Youness el K. voor moord op Knut Rietveld

Rotterdam, 7 juni 2024 - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een gevangenisstraf van 14 jaar geëist tegen de...