Drie verdachten van mishandelingen Gorinchem langer vast

Date:

Share post:

Gorinchem – Van de vijf aangehouden verdachten van de zware mishandelingszaken in Gorinchem, blijven drie verdachten langer vastzitten. Het betreft twee jongens van 15 en één jongen van 14 jaar oud. Hun wordt verweten het grootste aandeel hebben gehad in de openlijke geweldpleging.

Vrijdagmiddag 15 november 2019 hebben er drie verschillende vechtpartijen plaatsgevonden in het Gijsbert van Andelpark te Gorinchem. Bij één van de vechtpartijen is er door diverse personen fors geweld gebruikt tegen het slachtoffer. Verschillende omstanders hebben deze gebeurtenis gefilmd, de beelden verspreidden zich al snel over de diverse (sociale) mediakanalen.

- Advertisement -

Twee dagen later vond er in Gorinchem weer een vechtpartij plaats. Hierbij is een ander slachtoffer door twee personen mishandeld. Het vermoeden rees al snel dat deze zaken verband hielden met elkaar. Uit politieonderzoek bleek dit ook daadwerkelijk het geval. Daarnaast bleek dat er een week eerder ook twee vechtpartijen hebben plaatsgevonden, op 8 en 12 november.

Onderzoek
De filmpjes die circuleerde waren erg schokkend en werden viraal gedeeld. De filmpjes kwamen ook bij de politie terecht die direct een onderzoek startte. Afgelopen week werden in het onderzoek vijf jongens aangehouden.

Poging doodslag
Alle vijf worden allen verdacht van openlijke geweldpleging. Twee van hen worden verdacht van poging doodslag, met betrekking tot de vechtpartij op vrijdagmiddag waarbij het slachtoffer meerdere malen in de richting van zijn hoofd en tegen het lichaam is geschopt en geslagen. Daarnaast wordt één van de jongens verdacht van het bedreigen van een leeftijdsgenote met een mes, in relatie tot diezelfde vechtpartij van 15 november.

De verdachten die op vrije voeten zijn gesteld, twee jongens van 15 en 16 jaar, blijven verdachte in dit onderzoek. Zij zijn geschorst onder een aantal voorwaarden waaronder de verplichting om naar school te gaan en een contactverbod met betrekking tot de medeverdachten.

De politie en het Openbaar Ministerie sluiten meerderde aanhoudingen niet uit en benadrukken dat zij blijven optreden tegen vechtpartijen.

- Advertisement -

Gerelateerd