Slachtoffers steekpartij weer thuis Grote Markt Den Haag

Date:

Deel bericht:

Den Haag – De drie slachtoffers van de steekpartij aan de Grote Markt zijn weer thuis, dat meldde de politie rond 23.45 uur op Twitter. De drie jongens raakten eerder op de avond gewond nadat zij op straat tussen het winkelende publiek werden neergestoken. De politie laat niets kwijt over de verwondingen en de leeftijden van de slachtoffers.


Het incident gebeurde rond 19.45 uur ter hoogte van warenhuis Hudson’s Bay
, het was erg druk vanwege Black Friday. Voor winkeliers één van de drukste dagen van het jaar. Kort na de steekpartij brak er paniek uit, veel bezoekers van de winkelstraat renden diverse kanten uit. Toen de slachtoffers, zeker twee meisjes gillend een winkel kwamen binnengerend dat ze hulp nodig hadden.

- Advertisement -

Een zeer groot aantal hulpverleners kwamen met spoed ter plaatse, ook een speciaal response team van de brandweer werd ingezet. Zij worden opgeroepen tijdens incidenten met een mogelijke terroristische dreiging.

De dader was kort na het incident in de menigte opgegaan. Omstanders hebben nog geprobeerd om de man tegen te houden maar dat lukte niet. Agenten startten direct een klopjacht op de dader, trein- en metrostations werden afgespeurd op zoek naar de dader.

De politie verspreidde een signalement maar trok deze later ook weer in omdat het onjuist bleek te zijn.

Voor de toedracht van het incident houdt de politie rekening met alle scenario’s. Of er sprake is geweest van een terroristische aanslag wordt eveneens nog onderzocht.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Woning vol rook door schoorsteenbrand Dilledonk-Zuid Spijkenisse

Spijkenisse - Donderdagavond 25 april is er brand uitgebroken in een schoorsteen van een woning aan de Dilledonk-Zuid...

Actievoerders blokkeren ingang Tweede Kamer en verstoren debat

Den Haag - De Politie heeft meerdere demonstranten in en voor de Tweede Kamer in Den Haag verwijderd....

Grote brand in leegstaand kantoorpand Oosthavenkade Vlaardingen

Vlaardingen - In een groot kantoorpand aan de Oosthavenkade in Vlaardingen is donderdagmorgen rond 07.00 uur een grote...

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval Havendijk Schiedam

Havendijk, Schiedam - Woensdagavond 24 april rond 18.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door...