Slachtoffers steekpartij weer thuis Grote Markt Den Haag

zaterdag 30 november 2019 01:16

Den Haag – De drie slachtoffers van de steekpartij aan de Grote Markt zijn weer thuis, dat meldde de politie rond 23.45 uur op Twitter. De drie jongens raakten eerder op de avond gewond nadat zij op straat tussen het winkelende publiek werden neergestoken. De politie laat niets kwijt over de verwondingen en de leeftijden van de slachtoffers.


Het incident gebeurde rond 19.45 uur ter hoogte van warenhuis Hudson’s Bay
, het was erg druk vanwege Black Friday. Voor winkeliers één van de drukste dagen van het jaar. Kort na de steekpartij brak er paniek uit, veel bezoekers van de winkelstraat renden diverse kanten uit. Toen de slachtoffers, zeker twee meisjes gillend een winkel kwamen binnengerend dat ze hulp nodig hadden.

Een zeer groot aantal hulpverleners kwamen met spoed ter plaatse, ook een speciaal response team van de brandweer werd ingezet. Zij worden opgeroepen tijdens incidenten met een mogelijke terroristische dreiging.

De dader was kort na het incident in de menigte opgegaan. Omstanders hebben nog geprobeerd om de man tegen te houden maar dat lukte niet. Agenten startten direct een klopjacht op de dader, trein- en metrostations werden afgespeurd op zoek naar de dader.

De politie verspreidde een signalement maar trok deze later ook weer in omdat het onjuist bleek te zijn.

Voor de toedracht van het incident houdt de politie rekening met alle scenario’s. Of er sprake is geweest van een terroristische aanslag wordt eveneens nog onderzocht.

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Slachtoffers steekpartij weer thuis Grote Markt Den Haag
Schrijver:

 

 

Den Haag – De drie slachtoffers van de steekpartij aan de Grote Markt zijn weer thuis, dat meldde de politie rond 23.45 uur op Twitter. De drie jongens raakten eerder op de avond gewond nadat zij op straat tussen het winkelende publiek werden neergestoken. De politie laat niets kwijt over de verwondingen en de leeftijden van de slachtoffers.


Het incident gebeurde rond 19.45 uur ter hoogte van warenhuis Hudson’s Bay
, het was erg druk vanwege Black Friday. Voor winkeliers één van de drukste dagen van het jaar. Kort na de steekpartij brak er paniek uit, veel bezoekers van de winkelstraat renden diverse kanten uit. Toen de slachtoffers, zeker twee meisjes gillend een winkel kwamen binnengerend dat ze hulp nodig hadden.

Een zeer groot aantal hulpverleners kwamen met spoed ter plaatse, ook een speciaal response team van de brandweer werd ingezet. Zij worden opgeroepen tijdens incidenten met een mogelijke terroristische dreiging.

De dader was kort na het incident in de menigte opgegaan. Omstanders hebben nog geprobeerd om de man tegen te houden maar dat lukte niet. Agenten startten direct een klopjacht op de dader, trein- en metrostations werden afgespeurd op zoek naar de dader.

De politie verspreidde een signalement maar trok deze later ook weer in omdat het onjuist bleek te zijn.

Voor de toedracht van het incident houdt de politie rekening met alle scenario’s. Of er sprake is geweest van een terroristische aanslag wordt eveneens nog onderzocht.

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!