Onrustige avond in Haagse wijk Duindorp

zondag 1 december 2019 14:26

Den Haag – In de wijk Duindorp hebben gisteren tal van incidentjes plaatsgevonden wat de hulpdiensten lang in de weer hield. Zo waren er meerdere brandjes en ander vandalisme.

Onder andere een keet werd omgegooid en geprobeerd in de fik te steken. Ook werden er meerdere containers in brand gestoken en werd op een bouwterrein en dixie in de hens gestoken en werden afzettingsborden over de weg gegooid.

Artikel loopt door onder foto

Een keet van de kerstbomenverkoper moest het ontzien, deze werd omgegooid en er werd geprobeerd om deze in brand te steken

De hulpdiensten hadden het druk met alle incidenten en de politie was met meerdere ME-bussen in en rondom de wijk aanwezig. De politie heeft aangegeven dat ze hun aandacht op de wijk hebben gevestigd, maar dat er geen sprake van gevaar was voor bewoners en passanten.

Ook berichtte de politie over gestrooide kraaienpoten op verschillende locaties in de wijk. Dit zijn zelfgefabriceerde scherpe onderdelen, waarop banden lek worden gereden. De politie benadrukt het gevaar van deze voorwerpen: “Wat als hulpdiensten niet op tijd aankomen bij reanimatie of brand? Ook huisdieren en personen kunnen hierdoor gewond raken.”

Aanleiding
De aanleiding van de onrust ligt hoogstwaarschijnlijk bij het afgelaste vreugdevuur. Eerder deze week kondigden de organisatoren aan de stekker uit het evenement te trekken, omdat zij niet konden voldoen aan alle eisen van de gemeente.

Sindsdien is er veel kritiek op de gemeente door de strenge eisen en de onduidelijkheid over de aan te vragen vergunningen.

 

0 reacties

Onrustige avond in Haagse wijk Duindorp
Schrijver:

 

 

Den Haag – In de wijk Duindorp hebben gisteren tal van incidentjes plaatsgevonden wat de hulpdiensten lang in de weer hield. Zo waren er meerdere brandjes en ander vandalisme.

Onder andere een keet werd omgegooid en geprobeerd in de fik te steken. Ook werden er meerdere containers in brand gestoken en werd op een bouwterrein en dixie in de hens gestoken en werden afzettingsborden over de weg gegooid.

Artikel loopt door onder foto

Een keet van de kerstbomenverkoper moest het ontzien, deze werd omgegooid en er werd geprobeerd om deze in brand te steken

De hulpdiensten hadden het druk met alle incidenten en de politie was met meerdere ME-bussen in en rondom de wijk aanwezig. De politie heeft aangegeven dat ze hun aandacht op de wijk hebben gevestigd, maar dat er geen sprake van gevaar was voor bewoners en passanten.

Ook berichtte de politie over gestrooide kraaienpoten op verschillende locaties in de wijk. Dit zijn zelfgefabriceerde scherpe onderdelen, waarop banden lek worden gereden. De politie benadrukt het gevaar van deze voorwerpen: “Wat als hulpdiensten niet op tijd aankomen bij reanimatie of brand? Ook huisdieren en personen kunnen hierdoor gewond raken.”

Aanleiding
De aanleiding van de onrust ligt hoogstwaarschijnlijk bij het afgelaste vreugdevuur. Eerder deze week kondigden de organisatoren aan de stekker uit het evenement te trekken, omdat zij niet konden voldoen aan alle eisen van de gemeente.

Sindsdien is er veel kritiek op de gemeente door de strenge eisen en de onduidelijkheid over de aan te vragen vergunningen.

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!