Aanhoudingen na opnieuw onrustige avond in Haagse wijk Duindorp

Date:

Share post:

Den Haag – De politie hield zondagavond 1 december dertien personen aan na ongeregeldheden in de wijk Duindorp. Om de onrust te beteugelen werd op het eind van de avond de Mobiele Eenheid (ME) ingezet.

Vanaf zondagmiddag 16.00 uur ontving de politie meerdere meldingen van vernielingen en brandstichtingen op en rondom het Tesselseplein. Ongeveer vijftig personen zorgden voor deze overlast en barricadeerden de weg.

- Advertisement -

Rond 23.00 uur was de situatie in de wijk dermate onrustig dat besloten werd om de ME in te zetten. De ME dreef de groep terug, waarna het rond middernacht weer rustiger werd.

De dertien personen, waaronder minderjarigen, zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging en vernielingen. Ook een 9-jarige jongen werd opgepakt met een molotovcocktail. Dat laat een woordvoerder van de burgemeester weten aan Omroep West. De gearresteerde personen zijn allemaal later die nacht heengezonden en krijgen een proces-verbaal.

- Advertisement -

Gerelateerd