Politie zoekt getuigen van aanranding Doelensteeg Leiden

Date:

Share post:

Leiden – In de nacht van 3 op 4 december heeft er een aanranding plaatsgevonden in de Doelensteeg. De politie zoekt getuigen.

Om 03.06 uur liep het 24-jarige slachtoffer op de Doelensteeg toen zij plotseling door een onbekende man werd vastgepakt. De verdachte bedreigde de vrouw en randde haar aan.

- Advertisement -

De man vluchtte vervolgens in de richting van de Doelengracht/Sebastiaandoelen en sloeg daarna rechtsaf in de richting van de Groenhazengracht. Sindsdien ontbreekt van hem ieder spoor. De politie onderzoekt de zaak. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

Signalement verdachte
Het gaat om een licht getinte man van 18 a 25 jaar oud.
Hij heeft een normaal postuur, is 1.75 a 1.80 meter lang en heeft kort gedekt donker haar.

Zes mogelijke getuigen op Doelenbrug
Rond 03.10 uur rende de verdachte de Doelensteeg uit en komt op de kruising van de Doelensteeg en Rapenburg. Daar kruiste hij drie a vier personen, die kort daarvoor op de Doelenbrug met nog twee andere personen stonden te praten. Twee van deze zes personen hadden een fiets bij zich. De politie is dringend op zoek naar deze zes personen omdat zij mogelijk belangrijke getuigen in dit onderzoek zijn.

Artikel loopt door onder kaart

Getuigenoproep
Bent u getuige geweest van deze aanranding, heeft u meer informatie of beschikt u over mogelijke camerabeelden? Neem dan contact op met de recherche Leiden via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.


Langer onrust onder studenten
Al enkele weken heerst er onrust onder de studenten in de stad. Er gingen al verhalen over meerdere aanrandingen in de binnenstad van Leiden. Studenten- en studieverenigingen waarschuwden hun leden over het ’s nachts over straat lopen en raadden ze aan met meerdere mensen te lopen.

In reactie liet de politie weten dat er bij hun niet een toename bekend is van deze delicten en riep eventuele slachtoffers op om aangifte te doen. Ook heeft de politie aangegeven de verhalen serieus te nemen.

Ook na deze aanranding roepen waarschuwen studenten elkaar opnieuw om op hun en andermans veiligheid te letten als zij zich ’s nachts op straat begeven.

- Advertisement -

Gerelateerd