Opnieuw aanhoudingen tijdens ongeregeldheden in Den Haag
via

 

 

Storm Ellen houdt huis in de regio

Storm Ellen houdt huis in de regio

Regio - Na storm Ciara en storm Dennis is het dit weekend de beurt voor storm Ellen. Ondanks dat de storm lang niet zo zwaar is als de voorgaande stormen van afgelopen weekenden, moet de brandweer toch regelmatig uitrukken voor diverse stormschades. Foto's door Remco...

Den Haag – Afgelopen avond zette de politie in om de rust in Duindorp te bewaren. Enigszins was dit gelukt, doordat er minder confrontaties lijken te zijn dan voorgaande dagen, maar nog altijd heerste er een gespannen sfeer.

De politie voerde ’s avonds onder meer verkeerscontroles uit om mensen die niet in de wijk thuishoorden uit Duindorp te weren. Dit leek ook nodig, want van de vijf aanhoudingen die gisteren in totaal plaatsvonden, woonden geen van hun in Duindorp.

Aanhoudingen
Rond 19.00 uur werd op de Laan van Poot een 16-jarige Hagenaar aangehouden met zwaar vuurwerk en brandbare stoffen op zak. Hij zou mogelijk onderweg zijn naar Duindorp. De jongen zit nog vast.

Rond 23.00 uur hielden agenten op de Pluvierstraat in Duindorp vier jongeren (15, 16, 21 en 23 jaar oud) aan die niet voldeden aan de herhaaldelijke vorderingen van de politie om de wijk te verlaten. Zij zijn allen met een boete op zak vandaag vrijgelaten.

Brandjes
Het was rustiger dan afgelopen dagen in de wijk, maar toch was er sprake van de nodige brandstichtingen in en rondom de wijk. Diverse containers, scooters en andere rotzooi vloog in brand.

 

Opnieuw aanhoudingen tijdens ongeregeldheden in Den Haag
Schrijver:

 

 

Den Haag – Afgelopen avond zette de politie in om de rust in Duindorp te bewaren. Enigszins was dit gelukt, doordat er minder confrontaties lijken te zijn dan voorgaande dagen, maar nog altijd heerste er een gespannen sfeer.

De politie voerde ’s avonds onder meer verkeerscontroles uit om mensen die niet in de wijk thuishoorden uit Duindorp te weren. Dit leek ook nodig, want van de vijf aanhoudingen die gisteren in totaal plaatsvonden, woonden geen van hun in Duindorp.

Aanhoudingen
Rond 19.00 uur werd op de Laan van Poot een 16-jarige Hagenaar aangehouden met zwaar vuurwerk en brandbare stoffen op zak. Hij zou mogelijk onderweg zijn naar Duindorp. De jongen zit nog vast.

Rond 23.00 uur hielden agenten op de Pluvierstraat in Duindorp vier jongeren (15, 16, 21 en 23 jaar oud) aan die niet voldeden aan de herhaaldelijke vorderingen van de politie om de wijk te verlaten. Zij zijn allen met een boete op zak vandaag vrijgelaten.

Brandjes
Het was rustiger dan afgelopen dagen in de wijk, maar toch was er sprake van de nodige brandstichtingen in en rondom de wijk. Diverse containers, scooters en andere rotzooi vloog in brand.

 

Storm Ellen houdt huis in de regio

Storm Ellen houdt huis in de regio

Regio - Na storm Ciara en storm Dennis is het dit weekend de beurt voor storm Ellen. Ondanks dat de storm lang niet zo zwaar is als de voorgaande stormen van afgelopen weekenden, moet de brandweer toch regelmatig uitrukken voor diverse stormschades. Foto's door Remco...