Aanhouding in onderzoek naar woningoverval op bejaard echtpaar in Krimpen aan den IJssel

Date:

Deel bericht:

Krimpen aan den IJssel – Rechercheurs hielden woensdag 4 december na onderzoek een 19-jarige jongen uit Gouda aan na een laffe overval op een bejaard echtpaar aan de Vinkenstraat. Het onderzoek loopt nog naar de tweede verdachte. De politie laat weten dat informatie nog steeds welkom is.

Twee mannen pleegden in de avond van 26 februari een laffe overval op een bejaard echtpaar. Omstreeks 21:10 uur werd er op het raam geklopt aan de voorzijde van de woning. Voor de deur stond een man die zei een brief te hebben voor de bewoner.

- Advertisement -

Worsteling
Als het slachtoffer de voordeur opent, wordt hij gelijk door de man tegen zijn keel geslagen waardoor hij achterover valt. Op de grond ontstaat vervolgens een worsteling tussen het slachtoffer en eerste dader. De dader drukte de mond van het slachtoffer dicht zodat hij niet kon gillen en gaf hem meerdere vuistslagen tegen het hoofd.

Tijdens de worsteling hoorde het slachtoffer de man spreken met een tweede dader. Het slachtoffer heeft die tweede man niet gezien, die liep meteen naar de kelder die onder de trap is gelegen.

Zo snel als de overval begon, was hij ook weer voorbij en verlieten beide daders de woning. Agenten vonden in de woonkamer de 82-jarige vrouw van het slachtoffer. Zij heeft niets gemerkt van de overval.

Toen het slachtoffer in de kelder keek, zag hij dat de deur van zijn kluisje openstond. In deze kluis lag alleen wat papieren die ze mee hebben genomen.

Informatie melden
Is er toch iemand die nog informatie heeft over de overval aan de Vinkenstraat in februari en die nog niet met de politie heeft gesproken? Alle informatie is welkom en kan gemeld worden aan de politie via 0900-8844 of als u liever anoniem blijft op 0800-7000.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Overvallers slaan op de vlucht na mislukte overval Oudendijk Rotterdam

Rotterdam Dinsdag aan het eind van de middag heeft er een overval plaatsgevonden. De overval werd gepleegd door twee...

Acht jaar celstraf voor doodrijden gezin op tweede kerstdag in Rotterdam

De rechtbank heeft acht jaar celstraf opgelegd aan Suraj A. (30) voor het doodrijden van een gezin in...

Automobilist overleden nadat vrachtwagen achterop file botst op A15 bij Gorinchem

Gorinchem - Maandag 15 april is een automobilist om het leven gekomen bij een ongeval op de A15...

Laatste loper NN Marathon 2024 traditiegetrouw begeleid door politiemotoren in Rotterdam

Rotterdam - Zondag 14 april 2024 was de aftrap van de van de 43e NN Marathon in Rotterdam....