dinsdag, juni 22, 2021
13.4 C
Rotterdam
dinsdag 22 juni 2021

Twaalf jaar celstraf voor man die huisgenoot om leven bracht in Bodegraven

Bodegraven – Een 36-jarige man is vandaag door de rechtbank veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf voor het doden van zijn huisgenoot in Bodegraven. Verdachte heeft extreem geweld gebruikt tegen het slachtoffer. Dit heeft geleid tot ernstig, fataal letsel.

In juni 2018 heeft verdachte op twee verschillende momenten extreem geweld gebruikt tegen het slachtoffer. Na de eerste keer is hij naar vrienden gegaan, terwijl hij het slachtoffer hulpeloos en gewond achterliet.

In de nacht is hij een tweede keer gewelddadig geweest tegen het slachtoffer. Hierna heeft hij zich omgekleed en heeft hij zijn kleding en bebloede schoenen in de wasmachine gestopt. Opnieuw heeft hij de woning verlaten, terwijl het slachtoffer in de woning tussen het vuil op de grond lag.

In de vroege ochtend is hij bij thuiskomst over het verminkte en bebloede hoofd en lichaam van het slachtoffer heengestapt en is hij gaan slapen.

​Geen openheid van zaken
De rechtbank neemt het de verdachte zeer kwalijk dat hij zo respectloos is omgegaan met het lichaam van het slachtoffer. Hier komt bij dat het slachtoffer ook nog eens is gedood in zijn eigen huis, door zijn huisgenoot met wie hij die dag en avond nog samen was opgetrokken.

De verdachte heeft tot nu toe geen openheid van zaken gegeven over wat er zich die nacht precies heeft afgepeeld. Hierdoor blijven de nabestaanden gissen naar de reden en de exacte toedracht van het overlijden van hun dierbare.

Doodslag
Volgens de rechtbank is er geen sprake van moord, maar is de verdachte is schuldig aan doodslag. Hij heeft zoveel geweld gebruikt dat hij de kans dat verdachte zou overlijden heeft aanvaard. Omdat hij volledig toerekeningsvatbaar is, krijgt hij een gevangenisstraf van twaalf jaar opgelegd.

Related Articles

Drie aanhoudingen na gewapende overval bij 68-jarige Rotterdamse

0
Rotterdam - Maandagmiddag 21 juni heeft de politie drie mannen aangehouden, nadat zij een overval...

Gewonde bij steekincident in Zoetermeer

0
Zoetermeer - Maandagmiddag 21 juni is even na drie uur een man gewond geraakt bij...

Rotterdamse politie neemt illegaal Afrikaans hout in beslag bij importeur

0
Rotterdam - In een onderzoek naar een Nederlandse houtimporteur heeft de politie op maandag 21...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

'Ga woningen bouwen en laat ons DNA met rust'

'Ga woningen bouwen en laat ons DNA met rust' [...]

Drie mannen vast voor overval op 68-jarige vrouw in Charlois

Drie mannen vast voor overval op 68-jarige vrouw in Charlois [...]

Imposante aanblik 'Amazon' McDermott in Waalhaven

Imposante aanblik 'Amazon' McDermott in Waalhaven [...]

Automobilist naar ziekenhuis na ongeval op Rotterdam-Zuid

Automobilist naar ziekenhuis na ongeval op Rotterdam-Zuid [...]

Weer 13 insprekers langs raad over Feyenoord City

Weer 13 insprekers langs raad over Feyenoord City [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
7,990VolgersVolg