Twaalf jaar celstraf voor man die huisgenoot om leven bracht in Bodegraven

Date:

Deel bericht:

Bodegraven – Een 36-jarige man is vandaag door de rechtbank veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf voor het doden van zijn huisgenoot in Bodegraven. Verdachte heeft extreem geweld gebruikt tegen het slachtoffer. Dit heeft geleid tot ernstig, fataal letsel.

In juni 2018 heeft verdachte op twee verschillende momenten extreem geweld gebruikt tegen het slachtoffer. Na de eerste keer is hij naar vrienden gegaan, terwijl hij het slachtoffer hulpeloos en gewond achterliet.

- Advertisement -

In de nacht is hij een tweede keer gewelddadig geweest tegen het slachtoffer. Hierna heeft hij zich omgekleed en heeft hij zijn kleding en bebloede schoenen in de wasmachine gestopt. Opnieuw heeft hij de woning verlaten, terwijl het slachtoffer in de woning tussen het vuil op de grond lag.

In de vroege ochtend is hij bij thuiskomst over het verminkte en bebloede hoofd en lichaam van het slachtoffer heengestapt en is hij gaan slapen.

​Geen openheid van zaken
De rechtbank neemt het de verdachte zeer kwalijk dat hij zo respectloos is omgegaan met het lichaam van het slachtoffer. Hier komt bij dat het slachtoffer ook nog eens is gedood in zijn eigen huis, door zijn huisgenoot met wie hij die dag en avond nog samen was opgetrokken.

De verdachte heeft tot nu toe geen openheid van zaken gegeven over wat er zich die nacht precies heeft afgepeeld. Hierdoor blijven de nabestaanden gissen naar de reden en de exacte toedracht van het overlijden van hun dierbare.

Doodslag
Volgens de rechtbank is er geen sprake van moord, maar is de verdachte is schuldig aan doodslag. Hij heeft zoveel geweld gebruikt dat hij de kans dat verdachte zou overlijden heeft aanvaard. Omdat hij volledig toerekeningsvatbaar is, krijgt hij een gevangenisstraf van twaalf jaar opgelegd.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval Havendijk Schiedam

Havendijk, Schiedam - Woensdagavond 24 april rond 18.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...

Aanhouding na melding steekpartij Brede Hilledijk Rotterdam

Rotterdam - Op de Brede Hilledijk is vanavond rond 19.45 uur een melding van een steekpartij geweest. De...

Kind bekneld tussen dakluik van dakterras Maashaven Noordzijde Rotterdam

Rotterdam - Op het dakterras van woningen aan de Maashaven Noordzijde is vanavond rond 17.33 uur een kind...