Politie beëindigt achtervolging op rijksweg A20 bij Schiedam

vrijdag 6 december 2019 14:54

Schiedam – De politie heeft vrijdagmorgen vroeg een einde gemaakt aan een achtervolging, nadat een automobilist wegvluchtte toen deze een volgteken kreeg.

Naar aanleiding van een verdachte situatie waren agenten op zoek naar een auto die daar mogelijk bij betrokken was. Op de A20 bij Schiedam werd een auto gevonden die aan het signalement voldeed, waarna agenten deze een volgteken gaven.

In plaats van gehoor te geven aan het teken, ging de auto ervandoor. Ver kwam de bestuurder niet, want even later werd het voertuig klemgereden. De bestuurder kon hierop worden aangehouden. Doordat de snelweg door actie korte tijd dicht ging, was er enige overlast voor het verkeer in de ochtendspits.

De automobilist bleek op de vlucht te zijn geslagen, omdat hij geen rijbewijs in zijn bezit had (en ook nog in bezit te hebben gehad). Even later – en met diverse bekeuringen op zak – mocht de zelfverklaarde automobilist het bureau verlaten.

 

Politie beëindigt achtervolging op rijksweg A20 bij Schiedam
Schrijver:

 

 

Schiedam – De politie heeft vrijdagmorgen vroeg een einde gemaakt aan een achtervolging, nadat een automobilist wegvluchtte toen deze een volgteken kreeg.

Naar aanleiding van een verdachte situatie waren agenten op zoek naar een auto die daar mogelijk bij betrokken was. Op de A20 bij Schiedam werd een auto gevonden die aan het signalement voldeed, waarna agenten deze een volgteken gaven.

In plaats van gehoor te geven aan het teken, ging de auto ervandoor. Ver kwam de bestuurder niet, want even later werd het voertuig klemgereden. De bestuurder kon hierop worden aangehouden. Doordat de snelweg door actie korte tijd dicht ging, was er enige overlast voor het verkeer in de ochtendspits.

De automobilist bleek op de vlucht te zijn geslagen, omdat hij geen rijbewijs in zijn bezit had (en ook nog in bezit te hebben gehad). Even later – en met diverse bekeuringen op zak – mocht de zelfverklaarde automobilist het bureau verlaten.

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!