Meerdere automobilisten betrapt voor rijden onder invloed tijdens controle in Rotterdam

zaterdag 7 december 2019 19:26

Rotterdam- Vrijdagavond 6 december heeft de politie vanaf 19:30 uur op de Hoofdweg een alcoholcontrole gehouden in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland. En helaas bleek dit niet zonder resultaat.

Bij de controle, die tot circa halverwege de nacht heeft geduurd, liepen namelijk dertien bestuurders tegen de lam. Een dronken bestuurder werd klemgereden, één bestuurder onder invloed weigerde medewerking en elf anderen bleken ook onder invloed te rijden.

Achtervolging
Een 22-jarige beginnend bestuurder probeerde de verkeerscontrole nog te ontlopen door ervandoor te gaan. Hij kon alsnog gepakt worden toen collega’s hem na een korte achtervolging wisten klem te rijden. Hij bleek meer dan acht keer de voor hem toegestane hoeveelheid alcohol te hebben genuttigd. Zijn rijbewijs werd direct ingevorderd.

Medewerking weigeren
Een 29-jarige bestuurder bleek na een drugstest te hebben gereden onder invloed van cocaïne. Ook hij werd aangehouden, maar weigerde daarna iedere vorm van medewerking. Ook weigerde hij bloed te laten afnemen om te laten analyseren of er sprake is van strafbare waarden.

In zijn fouillering werden ook nog diverse zogenaamde ‘pony-packs’ aangetroffen met cocaïne. Die zijn in beslag genomen. Ook zijn rijbewijs werd per direct ingevorderd. Door de weigering is de kans groot dat aan hem een hoge straf zal worden opgelegd.

Openstaande boetes geïnd
Naast het rijden onder invloed van alcohol en drugs, werd er ook nog 1400 euro aan openstaande boetes geïnd.

 

0 reacties

Meerdere automobilisten betrapt voor rijden onder invloed tijdens controle in Rotterdam
Schrijver:

 

 

Rotterdam- Vrijdagavond 6 december heeft de politie vanaf 19:30 uur op de Hoofdweg een alcoholcontrole gehouden in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland. En helaas bleek dit niet zonder resultaat.

Bij de controle, die tot circa halverwege de nacht heeft geduurd, liepen namelijk dertien bestuurders tegen de lam. Een dronken bestuurder werd klemgereden, één bestuurder onder invloed weigerde medewerking en elf anderen bleken ook onder invloed te rijden.

Achtervolging
Een 22-jarige beginnend bestuurder probeerde de verkeerscontrole nog te ontlopen door ervandoor te gaan. Hij kon alsnog gepakt worden toen collega’s hem na een korte achtervolging wisten klem te rijden. Hij bleek meer dan acht keer de voor hem toegestane hoeveelheid alcohol te hebben genuttigd. Zijn rijbewijs werd direct ingevorderd.

Medewerking weigeren
Een 29-jarige bestuurder bleek na een drugstest te hebben gereden onder invloed van cocaïne. Ook hij werd aangehouden, maar weigerde daarna iedere vorm van medewerking. Ook weigerde hij bloed te laten afnemen om te laten analyseren of er sprake is van strafbare waarden.

In zijn fouillering werden ook nog diverse zogenaamde ‘pony-packs’ aangetroffen met cocaïne. Die zijn in beslag genomen. Ook zijn rijbewijs werd per direct ingevorderd. Door de weigering is de kans groot dat aan hem een hoge straf zal worden opgelegd.

Openstaande boetes geïnd
Naast het rijden onder invloed van alcohol en drugs, werd er ook nog 1400 euro aan openstaande boetes geïnd.

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!