Vandalen trekken spoor van vernieling in Laakkwartier tijdens opnieuw onrustige avond in Den Haag

Date:

Deel bericht:

Den Haag – In de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 december kende Den Haag wederom een onrustige nacht in verschillende wijken. Met name het Laakkwartier werd hard getroffen door vandalen. De politie heeft in totaal dertien personen opgepakt.

Het is al dagen onrustig in Den Haag, met name in en rondom de Haagse Duindorp. De onrust is een reactie op het besluit van de gemeente om de traditionele vreugdevuren in Duindorp en Scheveningen af te gelasten.

- Advertisement -

Spoor van vernieling in Laak
Afgelopen nacht waren de ongeregeldheden voornamelijk gefocust op Laak. Een groep vandalen trok door de wijk en liet een spoor van vernieling achter. Autoruiten werden ingegooid en een aantal auto’s werden ook in brand gezet. Tenminste vier auto’s liepen brandschade op, waarvan twee volledig zijn uitgebrand.

De politie kwam met veel eenheden naar de wijk, maar konden helaas nog geen betrokkenen aanhouden. Waar mogelijk zijn sporen veiliggesteld voor onderzoek en de politie komt graag in contact met getuigen of mensen die beeldmateriaal hebben. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Aanhoudingen
De politie is sinds de eerste ongeregeldheden met grote aantallen in de stad aanwezig om preventieve controles uit te voeren en bij eventuele rellen snel in te kunnen grijpen. Afgelopen avond zijn er dertien personen aangehouden voor verschillende vergrijpen.

Twee jongens van 13 en 17 jaar uit Den Haag en een meisje van 16 uit Voorburg werden rond 20:30 uur op heterdaad betrapt op de Haringkade toen zij brand wilden stichten in de buurt van zwembad De Blinkerd.

Drie mannen van 17, 18 en 21 uit Den Haag en een 18-jarige man uit Wateringen zijn rond 21:00 uur aangehouden voor voorbereidingshandelingen voor brandstichting. De vier werden in hun auto gecontroleerd op de Houtrustweg toen ze in de richting van Duindorp reden. Agenten vonden een jerrycan met benzine in de achterbak.

Rond 23.45 uur hielden agenten op de Pluvierstraat een 42-jarige Hagenaar aan voor het afsteken van zwaar vuurwerk en de wet op de identificatieplicht.

Surveillerende agenten zagen rond 1.15 uur vuur in de bosjes. Dit bleek later een brandende bouwkeet te zijn. Kort daarna reed een auto met hoge snelheid en gedoofde lichten weg richting de duinen. Na een korte achtervolging kon de politie het voertuig staande houden en vijf personen aanhouden. Het gaat om vier Hagenaars van 19 jaar en een 21-jarige man uit Rijswijk. De auto is in beslag genomen door de politie voor nader onderzoek.

- Advertisement -

Gerelateerd