zondag, oktober 25, 2020

Vandalen trekken spoor van vernieling in Laakkwartier tijdens opnieuw onrustige avond in Den Haag

Den Haag – In de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 december kende Den Haag wederom een onrustige nacht in verschillende wijken. Met name het Laakkwartier werd hard getroffen door vandalen. De politie heeft in totaal dertien personen opgepakt.

Het is al dagen onrustig in Den Haag, met name in en rondom de Haagse Duindorp. De onrust is een reactie op het besluit van de gemeente om de traditionele vreugdevuren in Duindorp en Scheveningen af te gelasten.

Spoor van vernieling in Laak
Afgelopen nacht waren de ongeregeldheden voornamelijk gefocust op Laak. Een groep vandalen trok door de wijk en liet een spoor van vernieling achter. Autoruiten werden ingegooid en een aantal auto’s werden ook in brand gezet. Tenminste vier auto’s liepen brandschade op, waarvan twee volledig zijn uitgebrand.

De politie kwam met veel eenheden naar de wijk, maar konden helaas nog geen betrokkenen aanhouden. Waar mogelijk zijn sporen veiliggesteld voor onderzoek en de politie komt graag in contact met getuigen of mensen die beeldmateriaal hebben. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Aanhoudingen
De politie is sinds de eerste ongeregeldheden met grote aantallen in de stad aanwezig om preventieve controles uit te voeren en bij eventuele rellen snel in te kunnen grijpen. Afgelopen avond zijn er dertien personen aangehouden voor verschillende vergrijpen.

Twee jongens van 13 en 17 jaar uit Den Haag en een meisje van 16 uit Voorburg werden rond 20:30 uur op heterdaad betrapt op de Haringkade toen zij brand wilden stichten in de buurt van zwembad De Blinkerd.

Drie mannen van 17, 18 en 21 uit Den Haag en een 18-jarige man uit Wateringen zijn rond 21:00 uur aangehouden voor voorbereidingshandelingen voor brandstichting. De vier werden in hun auto gecontroleerd op de Houtrustweg toen ze in de richting van Duindorp reden. Agenten vonden een jerrycan met benzine in de achterbak.

Rond 23.45 uur hielden agenten op de Pluvierstraat een 42-jarige Hagenaar aan voor het afsteken van zwaar vuurwerk en de wet op de identificatieplicht.

Surveillerende agenten zagen rond 1.15 uur vuur in de bosjes. Dit bleek later een brandende bouwkeet te zijn. Kort daarna reed een auto met hoge snelheid en gedoofde lichten weg richting de duinen. Na een korte achtervolging kon de politie het voertuig staande houden en vijf personen aanhouden. Het gaat om vier Hagenaars van 19 jaar en een 21-jarige man uit Rijswijk. De auto is in beslag genomen door de politie voor nader onderzoek.

Related Articles

Man op scooter in Dordrecht beschoten, politie zoekt getuigen

Dordrecht - Afgelopen nacht kreeg een man de schrik van zijn leven. Toen hij vannacht rond 01.45 uur op zijn scooter over de Burgemeester...

Auto met explosief materiaal onderschept bij Schiphol

De politie heeft zondagmorgen een man en een vrouw aangehouden omdat zij explosief materiaal in hun auto hadden. Politieagenten zagen de auto op de...

Moeder (24) en (4) dochter vermist vanuit Hoogvliet

Hoogvliet - De politie is naarstig op zoek naar een 24-jarige vrouw en haar 4-jarige dochter uit Hoogvliet. Moeder en dochter kwamen vrijdagavond niet...

Laatste Nieuws

Man op scooter in Dordrecht beschoten, politie zoekt getuigen

Dordrecht - Afgelopen nacht kreeg een man de schrik van zijn leven. Toen hij vannacht rond 01.45 uur op zijn scooter over de Burgemeester...

Auto met explosief materiaal onderschept bij Schiphol

De politie heeft zondagmorgen een man en een vrouw aangehouden omdat zij explosief materiaal in hun auto hadden. Politieagenten zagen de auto op de...

Moeder (24) en (4) dochter vermist vanuit Hoogvliet

Hoogvliet - De politie is naarstig op zoek naar een 24-jarige vrouw en haar 4-jarige dochter uit Hoogvliet. Moeder en dochter kwamen vrijdagavond niet...

Politieagent overleden, andere agent gewond na ongeval A270 Nuenen

Nuenen - Een 28-jarige politieagent is zaterdagavond overleden nadat hij en zijn collega op de A270 werden aangereden door een automobilist. Onduidelijk is nog waarom...

Zwaargewonde na steekpartij in woning Seringenstraat Maassluis

Maassluis - Een man is zaterdagavond ernstig gewond geraakt in een woning aan de Seringenstraat in Maassluis. De man liep door een nog onbekende...

Stay Connected

9,064FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg