Bekir E. krijgt 14 jaar cel en tbs voor doden 16-jarige Hümeyra op Designcollege Beukelsdijk Rotterdam

vrijdag 13 december 2019 13:56

Rotterdam – Vrijdagmorgen 13 december heeft Bekir E. 14 jaar cel en tbs opgelegd gekregen in de rechtbank van Rotterdam voor het doden van de 16-jarige Hümeyra op het Rotterdamse Designcollege.

Van moord zou geen sprake zijn, geeft de rechtbank aan. Er is geen bewijs dat de verdachte op die dag van plan was het meisje te doden. De man zou impulsief gehandeld hebben in boosheid en opwinding. Doodslag is wel bewezen. De medeverdachte werd vrijgesproken van betrokkenheid.

Op 18 december 2018 schoot hij Hümeyra in het fietsenhok op haar school, het Rotterdamse Disgncollege. Ze lag toen op de grond en kon geen kant op. Na het verbreken van de korte relatie twee jaar terug, stalkte hij het meisje en maandenlang bedreigde hij haar. Hij kon niet verkroppen dat ze het uitmaakte.

Bekir E. heeft de maximale straf voor doodslag opgelegd gekregen en daarbij de straf voor het op straat lopen met een geladen vuurwapen. Daarnaast heeft de rechtbank rekening gehouden met zijn verminderde toerekeningsvatbaarheid. Bij hem zijn stoornissen vastgelegd en daarvoor krijgt hij behandeling. Naast celstraf krijgt hij tbs met dwangverpleging.

Foto’s : AS Media Jeffrey Jacobs

20191213134748.jpg

20191213134749.jpg

20191213134750.jpg

 

0 reacties

Bekir E. krijgt 14 jaar cel en tbs voor doden 16-jarige Hümeyra op Designcollege Beukelsdijk Rotterdam
Schrijver:

 

 

Rotterdam – Vrijdagmorgen 13 december heeft Bekir E. 14 jaar cel en tbs opgelegd gekregen in de rechtbank van Rotterdam voor het doden van de 16-jarige Hümeyra op het Rotterdamse Designcollege.

Van moord zou geen sprake zijn, geeft de rechtbank aan. Er is geen bewijs dat de verdachte op die dag van plan was het meisje te doden. De man zou impulsief gehandeld hebben in boosheid en opwinding. Doodslag is wel bewezen. De medeverdachte werd vrijgesproken van betrokkenheid.

Op 18 december 2018 schoot hij Hümeyra in het fietsenhok op haar school, het Rotterdamse Disgncollege. Ze lag toen op de grond en kon geen kant op. Na het verbreken van de korte relatie twee jaar terug, stalkte hij het meisje en maandenlang bedreigde hij haar. Hij kon niet verkroppen dat ze het uitmaakte.

Bekir E. heeft de maximale straf voor doodslag opgelegd gekregen en daarbij de straf voor het op straat lopen met een geladen vuurwapen. Daarnaast heeft de rechtbank rekening gehouden met zijn verminderde toerekeningsvatbaarheid. Bij hem zijn stoornissen vastgelegd en daarvoor krijgt hij behandeling. Naast celstraf krijgt hij tbs met dwangverpleging.

Foto’s : AS Media Jeffrey Jacobs

20191213134748.jpg

20191213134749.jpg

20191213134750.jpg

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!