dinsdag, juni 22, 2021
12.9 C
Rotterdam
dinsdag 22 juni 2021

Meer hulpverleners op straat tijdens nieuwjaarsnacht, desondanks kan brandweer de veiligheid niet waarborgen

In de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en de politie-eenheid Rotterdam worden aankomende nieuwjaarsnacht meer mensen ingezet dan vorig jaar. Desondanks kan de brandweer niet garanderen dat de veiligheid is gewaarborgd, aldus Arjen Littooij directeur van de veiligheidsregio tegen het AD.

Volgens Littooij zijn er niet genoeg bluswagens beschikbaar om de branden te kunnen blussen. Afgelopen jaar kwamen er zoveel meldingen binnen dat er tijdens de eerste drie uur Vijf gebouwbranden in de wacht stonden omdat er geen brandweerwagens meer beschikbaar waren. Bij deze zogeheten Prio 1 meldingen moet de brandweerwagen binnen 8 minuten ter plaatse zijn in de grote stad.

De brandweer zet extra bluswagens in, deze worden dit keer gestationeerd tussen Vlaardingen en Schiedam en Rotterdam-West en Rotterdam-Zuids. Desondanks kan de veiligheidsregio niet garanderen dat er voldoende wagens beschikbaar zijn. Als het goed weer is, is er kans op veel incidenten, bij slecht weer komen er veel minder incidenten binnen. Ook houdt hij rekening met meer brandstichtingen van vorig jaar, kortgeleden gingen er in Vlaardingen ook meerdere containers in vlammen op in een paar uur.

Naast de brandweer worden er ook extra ambulances ingezet, in totaal worden er door de veiligheidsregio zo’n 500 mensen ingezet om de jaarwisseling in goede banen te leiden.

De politie zet ook meer mensen in, normaliter is er sprake van één grote vuurwerkshow in het werkgebied, dit jaar zijn dat er drie. Dit houdt in dat er meer agenten nodig zijn dan normaal om op elk feest de veiligheid te kunnen waarborgen. De Mobiele Eenheid wordt zoveel mogelijk flexibel ingezet, zo kunnen zij zich snel verplaatsen en optreden waar nodig.

Related Articles

Drie aanhoudingen na gewapende overval bij 68-jarige Rotterdamse

0
Rotterdam - Maandagmiddag 21 juni heeft de politie drie mannen aangehouden, nadat zij een overval...

Gewonde bij steekincident in Zoetermeer

0
Zoetermeer - Maandagmiddag 21 juni is even na drie uur een man gewond geraakt bij...

Rotterdamse politie neemt illegaal Afrikaans hout in beslag bij importeur

0
Rotterdam - In een onderzoek naar een Nederlandse houtimporteur heeft de politie op maandag 21...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

'Ga woningen bouwen en laat ons DNA met rust'

'Ga woningen bouwen en laat ons DNA met rust' [...]

Drie mannen vast voor overval op 68-jarige vrouw in Charlois

Drie mannen vast voor overval op 68-jarige vrouw in Charlois [...]

Imposante aanblik 'Amazon' McDermott in Waalhaven

Imposante aanblik 'Amazon' McDermott in Waalhaven [...]

Automobilist naar ziekenhuis na ongeval op Rotterdam-Zuid

Automobilist naar ziekenhuis na ongeval op Rotterdam-Zuid [...]

Weer 13 insprekers langs raad over Feyenoord City

Weer 13 insprekers langs raad over Feyenoord City [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
7,990VolgersVolg