Meer hulpverleners op straat tijdens nieuwjaarsnacht, desondanks kan brandweer de veiligheid niet waarborgen

Date:

Deel bericht:

In de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en de politie-eenheid Rotterdam worden aankomende nieuwjaarsnacht meer mensen ingezet dan vorig jaar. Desondanks kan de brandweer niet garanderen dat de veiligheid is gewaarborgd, aldus Arjen Littooij directeur van de veiligheidsregio tegen het AD.

Volgens Littooij zijn er niet genoeg bluswagens beschikbaar om de branden te kunnen blussen. Afgelopen jaar kwamen er zoveel meldingen binnen dat er tijdens de eerste drie uur Vijf gebouwbranden in de wacht stonden omdat er geen brandweerwagens meer beschikbaar waren. Bij deze zogeheten Prio 1 meldingen moet de brandweerwagen binnen 8 minuten ter plaatse zijn in de grote stad.

- Advertisement -

De brandweer zet extra bluswagens in, deze worden dit keer gestationeerd tussen Vlaardingen en Schiedam en Rotterdam-West en Rotterdam-Zuids. Desondanks kan de veiligheidsregio niet garanderen dat er voldoende wagens beschikbaar zijn. Als het goed weer is, is er kans op veel incidenten, bij slecht weer komen er veel minder incidenten binnen. Ook houdt hij rekening met meer brandstichtingen van vorig jaar, kortgeleden gingen er in Vlaardingen ook meerdere containers in vlammen op in een paar uur.

Naast de brandweer worden er ook extra ambulances ingezet, in totaal worden er door de veiligheidsregio zo’n 500 mensen ingezet om de jaarwisseling in goede banen te leiden.

De politie zet ook meer mensen in, normaliter is er sprake van één grote vuurwerkshow in het werkgebied, dit jaar zijn dat er drie. Dit houdt in dat er meer agenten nodig zijn dan normaal om op elk feest de veiligheid te kunnen waarborgen. De Mobiele Eenheid wordt zoveel mogelijk flexibel ingezet, zo kunnen zij zich snel verplaatsen en optreden waar nodig.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Schade aan woningen na explosie Kruisdijk Portugaal

Poortugaal - Vrijdagavond 19 april rond 21.37 uur heeft er een explosie plaatsgevonden aan de Kruisdijk in Portugaal. Door...

Geparkeerde auto vliegt in brand Nieuwpoortweg Schiedam

Schiedam - Vrijdagavond 19 april omstreeks 18:00 is er brand uitgebroken in een voertuig aan de Nieuwpoortweg in...

Brand in kruipruimte van woning na het branden van onkruid Oberonhof Hoogvliet

Hoogvliet Rotterdam - In de kruipruimte van een woning aan de Oberonhof in Hoogvliet is Vrijdagavond brand uitgebroken....

Mogelijke inbraak melding leidt tot één aanhouding, politie verricht nader onderzoek Van Adrichemweg Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagmiddag 19 april omstreeks 14:30 is er een melding binnengekomen op de meldkamer van een mogelijke...