Politie vindt 1,1 miljoen euro in rugzakje

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – In een woning aan de Eric Kropstraat deed de politie woensdag een niet alledaagse vondst; een reiskoffer en plastic tas gevuld met in totaal 1,1 miljoen euro. Daarnaast zijn tientallen kilo’s versnijdingsmiddelen, persen en sealers gevonden. Een 38-jarige Rotterdammer is aangehouden. “Met dit onderzoek hebben we een criminele familie uit Rotterdam een fikse klap toegebracht” zegt een glunderende rechercheur.
Een team van rechercheurs had informatie over witwassen en andere ondermijnende praktijken en deed hier de afgelopen maanden intensief onderzoek naar. De 38-jarige verdachte kwam hierbij in beeld. Gisteren zijn door een team rechercheurs en agenten, samen met Defensie vier instappen gedaan in woningen en smartshops. In de smartshops aan de Vierambachtstraat lagen allerlei materialen die gebruikt worden bij het verpakken van drugs; sealers, sealbags, gripszakjes en persen. Ook een woning aan de Gijsinglaan werd gebruikt als “versnijdingspand”. Hier werden tientallen kilo’s versnijdingsmiddelen gevonden.

“De doorzochte winkels werden gebruikt als dekmantel van criminele handelingen. Dat is precies waar ondermijning over gaat: als onder- en bovenwereld met elkaar verstrikt raken met alle gevaren van dien. De handel in drugs- en versnijdingsmiddelen gaat meer dan eens gepaard met het gebruik van vuurwapens.”, aldus de rechercheur. “In dit specifieke onderzoek zijn geen vuurwapens gevonden, maar het merendeel van de schietpartijen is drugsgerelateerd. Dat wil je niet in een winkelstraat of erger, in je woonwijk. Daarom zijn we zo blij dat we met dit onderzoek die criminaliteit een belangrijke slag hebben toegebracht.”

- Advertisement -

Twee auto’s die bij de verdachte in gebruik waren zijn ook doorzocht. Een van die auto’s lag vol met versnijdingsmiddelen. Het geld, alle overige middelen en versnijdingsmateriaal zijn in beslag genomen. De verdachte wordt morgen voorgeleid.

De aanpak van ondermijning en excessief geweld is voor politie, OM en gemeente topprioriteit. Bewoners en ondernemers kunnen helpen door signalen door te geven aan politie of gemeente. Zo kunnen wij samen een vuist maken om ondermijning krachtig te bestrijden.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding Galvanistraat Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft zondagmorgen een waarschuwingsschot gelost bij een aanhouding aan de Galvanistraat in Rotterdam. Agenten...

Explosie bij woning Kapelstraat Rotterdam

Rotterdam - Dinsdagavond rond 21.00 uur heeft er bij de deur van een portiekwoning in de Kapelstraat in...

Zeer grote brand op volkstuinenvereniging Vreelust Tjalklaan Rotterdam

Rotterdam - op Volkstuinvereniging Vreelust aan de Tjalklaan in Rotterdam is dinsdagavond een grote brand uitgebroken. Er zouden...

Schietpartij vanuit auto op Vierhavensstraat in Rotterdam, één verdachte aangehouden

Rotterdam - Op de Vierhavensstraat in Rotterdam heeft afgelopen nacht rond 02.00 uur een schietpartij plaatsgevonden. Er zou...