Hagenaar bewaarde grote hoeveelheden harddrugs in gehuurde opslagplaats

Date:

Deel bericht:

Den Haag / Delft – 86 Kilo grondstof voor XTC (MDMA), 10 kilo coke en spullen om XTC-pillen mee te persen. Dat lag allemaal in de opslagplaats die 32-jarige Hagenaar aan de Delftse Kleveringweg had gehuurd. Volgens de verdachte hadden ene Sky en Jerry (“niet hun echte namen”) dat bij hem gestald en was hij gewoon een beetje dom geweest. De officier van justitie geloofde er niet veel van. Zij eiste 42 maanden cel tegen de verdachte.

Op 18 juni van dit jaar doorzocht de FIOD de opslagruimte en kwam daarbij de aanzienlijke hoeveelheid harddrugs tegen. Ook vond de FIOD er verschillende kleuren poeder, een maalmachine en een tabletteermachine om pillen te persen. Daarop werd de Hagenaar aangehouden.

- Advertisement -

Die stelt dat hij gokschulden had bij ene Sky en Jerry. Hoe zij in het echt heten, weet hij niet. En dat zij hem hadden gevraagd om zijn opslagplaats te gebruiken. Omdat hij geen problemen wilde, had hij daarin toegestemd. Hij had sindsdien wel eens pakketjes drugs in de opslag gezien, maar het fijne wist hij er niet vanaf.

Een onwaarschijnlijk verhaal, vindt de officier. “Welke drugshandelaar vertrouwt zijn spullen toe aan iemand die in de schulden zit en gokverslaafd is? “ Bovendien had de verdachte op het moment van zijn aanhouding 2.200 euro in zijn binnenzak en een polshorloge om met een waarde van ongeveer drieduizend euro. Dat laat zich ook lastig rijmen met het feit dat hij een daklozenuitkering van enkele honderden euro’s per maand ontvangt.

Kortom, het OM is ervan overtuigd dat hij niet de onnozele ‘katvanger’ is die hij zegt te zijn. Hij zit waarschijnlijk in het complot en krijg daar ook voor betaald. De officier van justitie eiste dan ook 42 maanden cel voor het bezit van de drugs, voor het bezit van voorwerpen die gebruikt worden bij de verwerking daarvan en voor witwassen van crimineel geld.

De uitspraak is over twee weken.

- Advertisement -

Gerelateerd