Man aangehouden als verdachte betrokkenheid grote goudroof Rotterdam
via

 

 

Rotterdam / Oud Beijerland – Agenten hebben vandaag een 61-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een grote goudroof eerder dit jaar. De politie stelde een onderzoek in na een aangifte van diefstal.

De eigenaar van het goud had aangifte gedaan omdat eerder dit jaar voor enkele tientallen miljoenen euro’s aan goudstaven en sieraden waren verdwenen uit een kluis. Dit werd ontdekt toen hij een bedrijf opdracht had gegeven om het goud te verhandelen. Toen kreeg hij van dat bedrijf te horen dat het goud niet meer aanwezig was in de kluis toen deze werd geopend.

In dat onderzoek werd vandaag het oude pand van de Hollandsche Bank Unie doorzocht door rechercheurs. Om dit vlekkeloos te laten verlaten werd de bewakingseenheid voor de deur neergezet om het pand te beveiligen. De bewakingseenheid is zwaarder bewapend en hebben standaard kogelwerende vesten aan. De politie heeft naast Rotterdam ook op nog andere plekken onderzoek verricht.

 

 

 

 

 

Man aangehouden als verdachte betrokkenheid grote goudroof Rotterdam
Schrijver:

 

 

Rotterdam / Oud Beijerland – Agenten hebben vandaag een 61-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een grote goudroof eerder dit jaar. De politie stelde een onderzoek in na een aangifte van diefstal.

De eigenaar van het goud had aangifte gedaan omdat eerder dit jaar voor enkele tientallen miljoenen euro’s aan goudstaven en sieraden waren verdwenen uit een kluis. Dit werd ontdekt toen hij een bedrijf opdracht had gegeven om het goud te verhandelen. Toen kreeg hij van dat bedrijf te horen dat het goud niet meer aanwezig was in de kluis toen deze werd geopend.

In dat onderzoek werd vandaag het oude pand van de Hollandsche Bank Unie doorzocht door rechercheurs. Om dit vlekkeloos te laten verlaten werd de bewakingseenheid voor de deur neergezet om het pand te beveiligen. De bewakingseenheid is zwaarder bewapend en hebben standaard kogelwerende vesten aan. De politie heeft naast Rotterdam ook op nog andere plekken onderzoek verricht.

 

 

 

 

 

Jarenlange celstraf geëist tegen Haagse wapenhandelaar

Jarenlange celstraf geëist tegen Haagse wapenhandelaar

Den Haag - Het Openbaar Ministerie heeft vandaag een celstraf van vijf jaar geëist tegen een 39-jarige Hagenaar die zich volgens het OM jarenlang bezig hield met wapenhandel. De zaak kwam aan het licht toen hij in 2019 werd aangehouden voor huiselijk geweld. In huis...

Jaar celstraf voor Rotterdamse ‘kettingrukker’

Jaar celstraf voor Rotterdamse ‘kettingrukker’

Rotterdam - De rechtbank veroordeelde deze week een (inmiddels) 19-jarige jongen voor een aantal straatroven die hij oktober vorig jaar pleegde op Rotterdam-Zuid. Bij de straatroven maakte de jongen telkens een ketting buit. Afgelopen oktober kreeg de politie...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!